İçişleri Bakanı Efkan Ala, ODTÜ’deki öğrenci eylemlerinde ‘son çare olarak’ orantılı güç kullanmak zorunda kaldıklarını söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, ODTÜ’de polisin müdahalesiyle 18-21 Ekim 2013 tarihleri arasında kaç kişinin yaralandığını sorduğu önergeye yanıt veren İçişleri Bakanı Efkan Ala polisin eylemlere son çare olarak orantılı güç kullanmak suretiyle müdahalede bulunduğunu söyledi.

Anka’da yer alan habere göre, önergeye konu edilen eylemlere ilişkin, yapılan uyarı ve ikazlara rağmen kamu düzenini bozan, diğer insanların temel hak ve özgürlüklerini engelleyen, kanuna aykırı eylemi sonlandırmamak veya dağılmamak için güvenlik güçlerine karşı şiddet içeren fiillerle saldırıda bulunanlara karşı ilgili mevzuatın verdiği yetki kapsamında son çare olarak orantılı güç kullanmak suretiyle müdahalede bulunulduğunu söyledi.

‘Hava araçlarında gaz kullanılmıyor’ 
İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki hava araçlarında uçuş ve yer emniyeti bakımından biber gazı veya bu konu ile ilgili herhangi bir materyal bulundurulması veya kullanılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/bakan-ala-odtu-mudahalesi-orantili-haberi-94222

Print Friendly, PDF & Email