TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Umut Oranİstanbul Milletvekili
 

BM Nüfus Fonu ve Harran Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği ‘Mevsimlik Tarım İşçilerinin ve Ailelerinin İhtiyaçlarının Belirlenmesi Araştırması 2012’, kadınların %56.7’sinin erkeklerin ise %18’inin 18 yaşından önce evlendirildiğini ortaya koymuştur. Evli kadınların %40.9’unun 18 yaşından önce anne olduğu tespit edilmiştir. Çocuk yaşta evliliklerin mevsimlik gezici ve geçici tarım işçisi olarak çalışan ailelerde ülke ortalamasının üstünde olduğu bilinmektedir. Bu kapsamda;

  1. Erken ve Zorla Evlilikleri Önleme Komitesi’nin mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan aileler ile ilgili eylem planı nedir?
  1. Çocuk yaşta anne baba olan çocuklarla ilgili kayıtlar tutulmakta mıdır?
  1. METİP ve Yerel Kaynakların Etkinleştirilmesi projelerinde mevsimlik tarım göçüne katılan 0-6 yaş arası çocuklara hangi sosyal hizmetler sunulmaktadır?
  1. Mevsimlik tarım göçüne katılan (tarlalarda çalışmayan ve geçici yerleşkelerde kalan 0-6 yaş arası) çocukların kaçı 2013 yılında sosyal hizmetlerden faydalanmıştır?
Print Friendly, PDF & Email