“Zam protestosuna katılan dahi TBMM’ye giremiyor saldırgan nasıl içeri girdi?”

“TBMM’de liderlere aynı güvenlik prosedürü uygulanmıyor mu?”

“En son hangi karakola gidip imza verdi?”

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de saldırıda bulunulması TBMM’ye giriş güvenliğinde çifte standart mı uygulanıyor sorusunu akıllara getirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e, “Zamları protesto gösterisine katılan bir vatandaş dahi TBMM’ye girmek istediğinde polislerin kullandığı POLNET üzerinden alarm vererek, bu kişinin içeri girişine güçlük çıkartılırken, suç ve sabıka dosyası kabarık Orhan Övet içeri nasıl girebilmiştir, burada bir ihmal var mıdır, ihmal varsa sorumlusu kimdir, hakkında hangi işlemleri yaptınız?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, dün CHP Grup Toplantısını yapmak üzere geldiği TBMM’de yumruklu saldırıya uğradığını anımsatan Umut Oran konunun takibi açısından 3 ayrı soru önergesi hazırlayarak Meclis Başkanlığı’na sundu.

Umut Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e şu soruları yöneltti:

Protestocu vatandaş giremiyor o nasıl girdi?

– Zamları protesto gösterisine katılan bir vatandaş dahi TBMM’ye girmek istediğinde polislerin kullandığı POLNET üzerinden alarm vererek, bu kişinin içeri girişine güçlük çıkartılırken, suç ve sabıka dosyası kabarık Orhan Övet içeri nasıl girebilmiştir, burada bir ihmal var mıdır, ihmal varsa sorumlusu kimdir, hakkında hangi işlemleri yaptınız?

TBMM’de kaç polis görev yapmaktadır?

– TBMM’de tam olarak kaç polis memuru, amiri, müdürü görev yapmaktadır?

– Grubu bulunan siyasi parti liderleri için TBMM’de aynı güvenlik prosedürü uygulanmıyor mu?

Yanında beyaz montlu birisi mi vardı?

– Saldırganın TBMM Kampüsüne girişinde yanında kendisine beyaz montlu birisinin eşlik ettiği doğru mudur,  Orhan Övet’in TBMM’ye giriş görüntüleri incelendi mi, görüntülerde şüpheli herhangi bir durum var mıdır, kendisine yardımcı olan başka kişiler var mıdır?

– Saldırgan Orhan Övet, tam olarak saat kaçta TBMM’ye giriş yaptı? Kendisine içeri girişi için referans olan herhangi bir milletvekili, siyasi parti yöneticisi, çalışanı var mıdır, varsa isimleri nedir?

– Saldırgan Orhan Övet’in 55 ayrı suç kaydı olduğu ve 26 ayrı suçtan sabıkasının bulunduğu bilgisi doğru mudur?

Denetim koşullarına uyuyor mu?

CHP’li Oran, Adalet ve İçişleri Bakanlarına da şu soruları yöneltti:

– Saldırgan Orhan Övet’in 55 ayrı suç ve 26 sabıka kaydı olduğu bilgisi doğru mudur?

– Orhan Övet’in geçmişte yargılandığı davaların sonuçları ne olmuştur, halen süren ceza davası var mıdır, suç türü ve isnat nedir?

– Orhan Övet’in denetimli serbestlik kanunu hükümleri uyarınca koşullu olarak salıverildiği dava var mıdır, denetim koşulları nedir,

Orhan Övet tüm denetim koşullarını yerine getirmiş midir, Orhan Övet en son hangi tarihte hangi kolluk birimine giderek bildirimde bulunmuştur?

 Adalet Bakanı’nın yanıtı:
bozdag-1

Print Friendly, PDF & Email