Hukuk 5 kişinin önüne yatrıldı. Herkesi, 29 gün sonra yürütme organını sıfırlamaya çağırıyorum. Oyuna sahip çık Türkiye
17 Aralık Büyük Rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5 kişinin bugün tahliye edilmesine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran sert tepki gösterdi. Umut Oran, ““Yürütmenin Başı 28 Şubat’ın yıldönümünde asıl darbeyi hukuka yaptı. Hukuk bu 5 kişinin önüne yatırılmıştır. Bu hukuk paradosiyle adalet dağıtılamaz. Varlık içinde Birlik içinde Özgürce yaşamak isteyen herkesi, 29 gün sonra yürütme organını sıfırlamaya çağırıyorum. Oyuna sahip çık Türkiye” dedi.

Çanakkale’de mitingde bulunan Umut Oran’ın twitter hesabı (@UmutOranCHP) üzerinden yaptığı değerlendirme şöyle:
“AKP ve Yürütmenin Başı 28 Şubat’ın yıldönümünde asıl darbeyi hukuka yaptı, HSYK değişikliğini emir telakki edenler 5 kişiyi anında salıverdi

Atılı suçun şüpheli lehine değişme ihtimali sadece soyadı Erdoğan, Güler, Çağlayan, Sarraf olanlar için niçin işliyor?
Hukuk bu 5 kişinin önüne yatırılmıştır. Bugünden sonra Yürütmenin Başı yargı önüne çıksa da sonuç değişmez. İçi boş iddianameler aklayacaktır

Yurtseverler, ülkesini koruyanlar yıllardır içeride günyüzü görmeden zorla esir alınmış durumda. Bu hukuk paradosiyle adalet dağıtılamaz.

Varlık içinde Birlik içinde Özgürce yaşamak isteyen herkesi, 29 gün sonra yürütme organını sıfırlamaya çağırıyorum. Oyuna sahip çık Türkiye”

Print Friendly, PDF & Email