Umut Oran: Aile fertlerinizde kriptolu telefon bulunmasının gerekçesi nedir?

“Montajlar yaparak muhalefete yönelik ses ve görüntü kayıtları mı yayınlayacaksınız?”

“Bugüne kadar “robot”la birlikte tam 20 tane lobiyi suçlamanızın gerekçesi nedir?”

“Danışmanınızın Mustafa Varank’ın sözünü ettiğiniz robot lobisi ile ilişkisi var mıdır, bu kapsamda hangi özel görevleri yürütmektedir?”

Başbakan’ın saydığı lobilerin listesini çıkardı!

ANKARA

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son grup konuşmasında gündeme getirdiği kriptolu telefonların dinlenmesi ve “robot lobisi” sözüyle ilgili çelişkileri TBMM gündemine taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a, “Aile fertlerinizde kriptolu telefon bulunmasının gerekçesi nedir? Kriptolu telefonlar devletin güvenliği ve devlet sırrın korunması amacıyla kullanılması gerekmiyor mu? Montajlar yaparak muhalefete yönelik ses ve görüntü kayıtları mı yayınlayacaksınız? Bugüne kadar “robot”la birlikte tam 20 tane hayali lobiyi suçlamanızın gerekçesi nedir? Danışmanınızın Mustafa Varank’ın sözünü ettiğiniz robot lobisi ile ilişkisi var mıdır, bu kapsamda hangi özel görevleri yürütmektedir?”

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın dünkü grup konuşmasının ardından iki ayrı soru önergesi hazırlayarak TBMM’ye sundu.

Kriptolu telefondan dinlendiğini açıkladı!

İlk önergesinde kriptolu telefon konusuna değinen Umut Oran, “24 Şubat 2014 tarihinde akşam saatlerinde twitter’daki @BASCALAN adresi üzerinden oğlunuz Bilal ile aranızda geçtiği öne sürülen 5 ayrı telefon görüşmesi yayınlandı. Siz de bugün yaptığınız grup konuşmasında kriptolu telefonlarınızın dahi dinlenildiğini söylediniz” dedi.

“Aynısını biz de izleteceğiz”  ne demek?

Grup konuşmanızda, Erdoğan’ın “Şimdi bu bir hafta içerisinde onların karşıtlarını biz de bu teknolojiden hareketle biz de izleteceğiz. Aynısını biz de sizlere izleteceğiz. Teknolojinin nereye geldiğini görmeniz bakımından çok önemli” dediğini de anımsatan Oran, Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

İşte kriptolu sorular

– Halen siz ve Bakanlar Kurulu üyeleriniz ASELSAN’ın geliştirdiği milli kripto yazılımı içeren telefon cihazlarını mı kullanmaktasınız?
– Kriptolu telefonlarla güvenli görüşme yapabilmek için görüşmeyi gerçekleştiren iki kişinin de aynı kripto kodunu veya atlamalı frekansı kullanan telefonları kullanması gerekmiyor mu?

Aile üyeleri niye kriptolu telefon kullanıyor?

– Bu açıklamanız, Başbakan olarak size verilen kriptolu telefonun dışında, oğlunuz Bilal Erdoğan’ın da aynı kriptolu telefonu kullandığını mı ortaya koymaktadır?

– Oğlunuz Bilal Erdoğan ile eşiniz ve diğer çocuklarınızda da kriptolu telefonlar mevcut mu? Aile fertlerinizde kriptolu telefon bulunmasının gerekçesi nedir?

Devletin zirvesinde olması gerekiyor

– Kriptolu telefonların size ve bakanlar kurulu üyeleri ile TBMM Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarı gibi devletin üst düzey bürokratlarına verilme gerekçesi nedir? Kriptolu telefonlar ve iletişim cihazları çok gizli devlet görüşmeleri ve devlet sırları ifşa olmasın diye kullanılmıyor mu?

Ses kaydındaki rahatlık kriptodan mı?

– Size ait olduğu öne sürülen telefon görüşmesinde, “buradan da olsa böyle şeyleri konuşma” demenizin gerekçesi kriptolu telefon kullanmanız mıdır? “Buradan” diyerek kastettiğiniz kriptolu telefon mudur?

Arayan numara kriptoluda görünmüyor

– Size ait olduğu öne sürülen telefon görüşmesinde arayan ve aranan kişilerin, sizin ve oğlunuz Bilal’in “Baba sen misin”, “Oğlum sen misin” diyerek birbirinizi teyit yoluna gitmeniz, kriptolu telefonda arayan numaranın görünmemesinden mi kaynaklanmaktadır?

Muhalefete karşı montaj mı yapacaksınız?

– 30 Mart’ta yapılacak seçim öncesinde, konuşmanızda sözünü ettiğiniz biçimde “aynı teknolojiyi kullanarak montajlar yaparak” muhalefet partilerine yönelik yeni ses ve görüntü kayıtları mı yayınlayacaksınız? Bu sözünüzü anlamı nedir?

MİT neden 4 yıldır kaset komplosunu ortaya çıkarmadı

– Mayıs 2010’da CHP ve MHP’ye yönelik olarak gerçekleştirilen kaset komplosu üzerine MİT Müsteşarı’na verdiğiniz failleri bulun talimatı niçin yerine getirilmedi? MİT neden 4 yıldır bu komployu düzenleyenleri bulup yargı önüne çıkartamadı?

Sayı 20’ye ulaştı “Lobiler”in sonu gelmiyor

Erdoğan’ın dünkü (25 Şubat 2014) AKP grup konuşmasında “Sosyal medyada kurdukları robot lobisi, Tweetlerle vuracaktı” dediğini anımsatan Umut Oran, “Yine daha önce yaptığınız açıklamalarda şu lobilere değindiğiniz görülmektedir: “Faiz lobisi, Yahudi lobisi, borsa lobisi, sermaye lobisi, medya lobisi, aydınlıktan gözleri kamaşan kan lobisi, karanlığı özleyenler lobisi, kaybedenler lobisi, huzurdan barıştan rahatsız olanlar lobisi, içki lobisi, porno lobisi, patates lobisi, kuru fasulye lobisi, vaiz lobisi, milletten yüz bulamayanlar lobisi, ananas lobisi, savaş lobisi, terör lobisi, kaos lobisi” dedi.

Robot lobisi münferit midir?

Oran bu konuyla ilgili olarak da Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

– Robot lobisi ile yukarıda yer verilen lobiler arasında herhangi bir ilişki var mıdır? Robot lobisi de bu lobilerden herhangi birine dahil midir yoksa münferit bir lobi midir?

– Robot lobisinin kurucuları ve üyeleri kimlerdir, hangi tarihte kurulmuştur, o tarihten beri yaptıkları eylemler nelerdir?
Lobilerin tam listesi Başbakanlıkta var mı?

– Türkiye’de bildiğiniz kaç adet lobi faaliyet yürütmektedir? Bunun sıralı tam listesi Başbakanlık’ta mı tutulmaktadır? Bu lobilerin tam listesinin ne zaman yayınlanması planlanmaktadır?

– Bilginiz dahilinde “Yolsuzluk lobisi”, “Hırsızlık lobisi”, “Rüşvet lobisi”,  “Kamu ihalelerine fesat karıştırma lobisi”, “Kamu bankalarından usulsüz kredi alanlar lobisi” var mıdır?

– Yolsuzluk lobisinin eylemleri arasında “yalan ve iftiralarla yolsuzluğun üstünü kapatmak” da var mıdır? Bu lobinin üyeleri kimlerdir, tarafınızla bir bağlantısı var mıdır?

Sosyal medyada sahte hesapla destek

– Size bağlı sosyal medya danışmanları da sosyal medyada sahte hesap oluşturarak bir script üzerinden partinizin veya şahsınızın propagandasını yapmakta mıdır?

Danışman Varank’ın hangi özel görevleri vardır?

– Danışmanınız Mustafa Varank’a bağlı olarak çalışan, kendisinin “bizim Troller” diye bahsettiği kaç sosyal medya elemanı vardır, bunlara Başbakanlık bünyesinden verilen ücret nedir? Danışmanınızın Mustafa Varank’ın sözünü ettiğiniz robot lobisi ile ilişkisi var mıdır, bu kapsamda hangi özel görevleri yürütmektedir?

Print Friendly, PDF & Email