CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Sabah-atv satışıyla ilgili yolsuzluk iddialarının üzerine gitmeyi sürdürüyor. Oran, YURT’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “ İş adamlarından birisi FOX TV’ye, Sabah-atv’yi satın almadıklarını, arkadaşına borç verdiğini, inşaat şirketinden hisse aldıklarını açıklamış. O zaman zırhlı minibüslerle taşınan bu 630 milyon dolar nerede?”

HABER MERKEZİ-Umut Oran Mali Suçları Araştırma Kurulu’nun (MASAK) sorumluluğunu da vurguladı: “Ayrıca söz konusu para hangi kanalla aktarıldı ve madem satış yapılmamış şüpheli olan bu para transferi için MASAK ne yaptı? Tüm bu soruların Başbakan tarafından açıklanmasını bekliyoruz. yanıt gelse de gelmese de 44 gün sonra sandıkta milletimiz, daha sonra da Yüce Divan’da bizler zaten bunun hesabını soracağız.” Oran’ın YURT’a özel açıklaması şöyle:

AKP’NİN AYARI BOZULDU: 17 Aralık Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk soruşturması ve operasyonu AKP’nin ayarını bozdu. Bugüne kadar büyük rant paylaşımı sayesinde gizlemeyi başardıkları usulsüzlükleri, öyle veya böyle farklı gerekçelerle ortalığa saçılmaya başlandı. Gerçeklerin er ve ya geç ortaya çıkmak gibi kötü bir özelliği vardır.

SAHİBİNİN SESİ YAYINCILIK: Sabah-atv’nin hükümet yandaşlığının ötesinde, sahibinin sesi parti bülteni ve haberleri herkesin malumu idi, gerekçesi de anlaşılmış oldu. Sabah-atv’nin satışı için büyük patrondan gelen talimatla, AKP döneminde 87,8 milyar TL ihale almış olan işadamları havuz kurmuştu.

İŞLEM KESİNLEŞMEDİ: Ama bugün anlıyoruz ki Sabah-atv’nin satışı için 19 Aralık 2013’te Rekabet Kurumu’nun ön izin verdiği satış henüz gerçekleşmiş sayılmaz. Çünkü işlemin kesinleşmesi için sahiplik yapısının hisse oranlarının RTÜK’e bildirilmesi lazım. E bu da yapılmamış, üstelik iş adamlarından birisi FOX TV’ye, Sabah-atv’yi satın almadıklarını, arkadaşına borç verdiğini, inşaat şirketinden hisse aldıklarını açıklamış.

YÜCE DİVAN’DA SORULACAK: O zaman zırhlı minibüslerle taşınan bu 630 milyon dolar nerede? Ayrıca söz konusu para hangi kanalla aktarıldı ve madem satış yapılmamış şüpheli olan bu para transferi için MASAK ne yaptı? Tüm bu soruların Başbakan tarafından açıklanmasını bekliyoruz. Yanıt gelse de gelmese de 44 gün sonra sandıkta milletimiz, daha sonra da Yüce Divan’da bizler zaten bunun hesabını soracağız.

NİHAT ÖZDEMİR’DEN İTİRAF O HAVUZA BEN DE 100 MİLYON VERDİM
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın inkâr ettiği Sabah-atv finansman havuzuyla ilgili her gün yeni gerçekler ortaya dökülüyor. Son olarak, işadamı Nihat Özdemir bu havuza 100 milyon dolar verdiğini itiraf etti

ATV ve Sabah Gazetesi’nin satışı için işadamları arasında para havuzu kurulduğu iddiaları günlerdir gündemde… Başbakan Tayyip Erdoğan “Ne havuzu kardeşim” diyerek bu iddiaları reddetse de iddialarla ilgili her gün bir bir ortaya çıkıyor. Son olarak iş adamı Nihat Özdemir bu havuza 100 milyon dolar koyduğunu ve bunun karşılığı olarak da ‘bir inşaat şirketi’nden hisse aldığını itiraf etti.

 KÜÇÜKKAYA İFŞA ETTİ
Gazeteci İsmail Küçükkaya, dün sabah FOX TV’deki Çalar Saat programında işadamı Nihat Özdemir ile yaptığı görüşmeyi anlattı. Küçükkaya, Başbakan Erdoğan’ın önceki akşamki açıklamalarının ardından Nihat Özdemir ile telefonda görüştüğünü ve Sabah-atv satışıyla ilgili sorular sorduğunu belirtti.

HANIMIN YÜZÜNE BAKAMADIM’
Sabah-atv havuzuna 100 milyon dolar veren Nihat Özdemir’in bundan dolayı çok rahatsız olduğu 25 Aralık soruşturmasının telefon tapelerine yansımıştı. O dinleme kayıtlarında Özdemir’in finansman havuzuna para vermek zorunda kalmasıyla ilgili, “hanımın yüzüne bakamadım” dediği öne sürüldü.

‘SABAH’A PARA VERDİM İNŞAAT HİSSESİ ALDIM’

Gazetecİ Küçükkaya’nın Özdemir’le yaptığı görüşme şöyle:

İsmail Küçükkaya: Sabah ve ATV’yi satın aldınız mı?

Nihat Özdemir: Hayır doğru değil.

İK: Sabah ve ATV’nin yeni patronuna 100 milyon dolar verdiniz mi?

NÖ: Evet verdim. Ama borç verdim.

İK: Nasıl ispatlayacaksınız?

NÖ: Her şeyi legal, her şeyi temiz yaptık. Ve karşılığında hisselerini aldım.

İK: Sabah-ATV hissesi mi aldınız?

NÖ: Hayır başka bir inşaattaki hisseleri aldık.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/sabah-atv-icin-toplanan-paralar-nerede-h48569.html

Print Friendly, PDF & Email