Umut Oran: Uzakdoğu gezinize artık sadece size katıksız biat eden gazete temsilcilerini mi götürüyorsunuz? 

En çok satan gazetelerin uçağınızda yer bulamamasının gerekçesi nedir?

ANKARA

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın başlayacak 5 günlük Uzakdoğu gezisine götüreceği basın mensupları arasında ayrımcılık yapmasını TBMM’ye taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’a, “Posta, Hürriyet, Sözcü, Zaman, Habertürk, Milliyet, Vatan, Bugün, Taraf, Cumhuriyet, Radikal, Aydınlık, Yurt, Dünya gibi ulusal gazetelerin davet edilmediği doğru mudur? En çok satan gazeteleri davet etmemenizin gerekçesi nedir? Uzakdoğu gezinize sadece size katıksız biat eden, sizin sözleriniz dışında muhalefet partilerini olumlu şekilde sayfalarına taşımama gayretleriyle bilinen Sabah, Türkiye, Star, Yeni Şafak, Akşam, Takvim ve Akit gibi “gazetelerin” temsilcilerini götürecek olmanızın gerekçesi nedir?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Önergesinde Erdoğan’ın yarından itibaren beş günlük bir Japonya, Singapur ve Malezya gezisine başlayacağını belirten Umut Oran’ın yanıt beklediği sorular şöyle:

En çok satan gazeteler neden yok

– Geziniz ve temaslarınızın aktarılması amacıyla hangi gazete yöneticilerini beraberinizde götüreceksiniz?

– Geziniz için davet ettiğiniz yazılı basın organları arasında Türkiye’nin en çok satan gazeteleri Posta, Hürriyet, Sözcü, Zaman, Habertürk, Milliyet, Vatan, Bugün, Taraf, Cumhuriyet, Radikal, Aydınlık, Yurt, Dünya gibi ulusal gazetelerin bulunmadığı doğru mudur? Söz konusu en çok satan gazeteleri davet etmemenizin gerekçesi nedir?

Katıksız biat eden gazeteler heyette

– Uzakdoğu gezinize sadece size katıksız biat eden, sizin sözleriniz dışında muhalefet partilerini olumlu şekilde sayfalarına taşımama gayretleriyle bilinen Sabah, Türkiye, Star, Yeni Şafak, Akşam, Takvim ve Akit gibi “gazetelerin” temsilcilerini götürecek olmanızın gerekçesi nedir?

– Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak artık AKP’ye oy vermeyen yurttaşlara seslenmekten vaz mı geçtiniz, sadece kendi tabanınıza mı mesaj vermek istiyorsunuz?

Masrafların tamamını devlet mi karşılıyor

– Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsilen yaptığınız ve tüm masrafları Hazine, dolayısıyla yurttaşlar tarafından karşılanan bu geziye davet edilecek gazeteler arasında ayrım yapmanız suç değil midir?

– Uzakdoğu gezinize resmi görevli ve sivil davetliler dahil olmak üzere toplam kaç kişi katılacaktır? Gezinin ulaşım, konaklama gibi masraflarının tamamı kamu tarafından mı karşılanmaktadır? Geziye katılan kişilerin isimleri ve görevleri nedir?

Geziye eş ve çocuklar da katılıyor mu?

– Söz konusu Uzakdoğu gezisine bakanların eş, çocuk ve diğer aile bireyleri de katılmakta mıdır?

Print Friendly, PDF & Email