“Sahibi Muammer Güler olup da takip edilmeyen başka banka hesabı var mıdır?”

ANKARA

CHP, AKP milletvekili Muammer Güler’e ait olduğu belirtilen ve boşaltılıp zimmete geçirildiği halde sahibinin şikâyette bulunmadığı Halkbank’taki 908 bin TL’lik hesabın peşini bırakmıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a, “Muammer Güler boşaltılan hesabı için şikâyette bulundu mu? Sahibi Muammer Güler olup da takip edilmeyen başka banka hesabı var mıdır?” diye sordu.

2011/7294 esas numarasıyla dava açıldı

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “Halkbank’ın İstanbul Kapalıçarşı Şubesi’nde gerçekleşen bir olayda şube müdürünün ve bazı kişilerin müşterilerin hesaplarını sahte belgeler düzenleyerek boşaltıp zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla bir soruşturma başlatılmış, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesinde 2011/ 7294 esas numarası ile açılan davada ilgili banka mudilerinin tamamına yakını da şikâyet dilekçesi vermiştir” ifadesini kullandı.

İddianamede savcılık makamının zanlıların “Banka müşterilerinden M. G. rumuzlu hesap sahibinin kendisi ve aile fertleri adına açılan hesaplardan yapılan usulsüz işlemlerle; ilgili talimatları, bilgi ve rızaları olmadan yapılan işlemlerle 663 bin TL ile 170 bin ABD doları olmak üzere toplam 908 bin TL’nin şüphelilerce çekilerek zimmetlerine geçirdiklerini” belirttiğini aktaran Umut Oran’ın, Babacan’a yönelttiği sorular şöyle:

908 bin TL’Lik hesap Güler’e mi ait?

– AKP Milletvekili Muammer Güler’in veya aile bireylerinin Halkbank İstanbul Kapalıçarşı şubesinde bir hesabı bulunmakta mıdır? Bahsi geçen ve 908.000 liralık meblağın çalındığı hesap Muammer Güler’e mi aittir?

Güler şikâyetçi oldu mu?

– AKP Milletvekili Muammer Güler tarafından zimmet ve usulsüzlük iddiasıyla bankaya yönelik olarak yapılan bir şikâyet bulunmakta mıdır, şahsı tarafından açılan bir dava var mıdır?

– Mevduat sahibi Muammer Güler olup da benzeri biçimde şikâyette bulunmayan, boşaltılan başka banka hesaplar da var mıdır?

Halkbank açıklama yaptı mı?

– Ulusal basında bu hesabın Muammer Güler’e ait olduğu yönünde ifadeler yer almaktadır. Halkbank veya kendisi tarafından bahsi geçen hesabın kendisine ait olmadığına yönelik bir açıklama yapılmış mıdır, Bankanın itibarını korumak için bu konuda gereken adımlar neden atılmamıştır?

100 bin TL ve üzeri boşaltılan hesap var mı?

– Halkbank’ta 100 bin TL ve üzeri olup da bu şekilde takip edilmeyen boşaltılan başka hesaplar var mıdır? Bu hesaplar kimlere aittir?

– Halkbank’ta açılan ve son 10 yıldır işlem görmediği için Hazine’ye aktarılması gereken kaç adet hesap vardır? Bunlardaki mevduatların toplam meblağı kaç TL’dir? Bu hesaplardaki en büyük ve en küçük meblağların kaç TL’dir?

Print Friendly, PDF & Email