Müjdan Gezen’in “Olmasaydı” adlı oyunu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahnelendi

Mustafa Kemal’in İngilizler tarafından öldürülmesini ve daha sonra da Vahdettin ve Damat Ferit’in yönetime geçmesini konu alan Müjdan Gezen’in “Olmasaydı” adlı oyunu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Protokolden yoğun katılım

Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Müjdat Gezen Tiyatrosu’nun Ankara’da ilk kez sahnelenen “Olmasaydı” oyununa kapılarını açtı. Salonun hınca hınç dolduğu oyuna 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve eşi Azize Yaşar, Başkan Vekili Müslüm Ertekin, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Gazeteci Yazar Saygı Öztürk, Gazeteci Yazar Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sanatçı Müjdat Gezen ve Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan katıldı.

Müjdat Gezen’in yazıp yönettiği, Can Bana’nın asistanlığını yaptığı, müzikleri Seçil Akın’a, dekor tasarımı Leyla Gezen’e, kostüm tasarımı ise Aygül Moda Evi’ne ait olan oyun 2 bin kişiden fazla tiyatroseverden büyük alkış aldı.

Sürpriz belgeler

Oyun, “Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkmadan önce İngilizler tarafından öldürülseydi ne olurdu?” sorusuna yanıt aradı. Oyunun devamında Vahdettin ve Damat Ferit’in yönetime devam etmesi halinde neler olacağı anlatıldı. Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleriyle ilgili birtakım belgeler de seyirciyi bekleyen sürprizler arasında yer aldı.

Tiyatroyu beğeniyle izleyen sanatseverler, oyunu dakikalarca ayakta alkışlayarak hep bir ağızdan Onuncu Yıl Marşı’nı söyledi.
http://www.gercekgundem.com/kultur-sanat/10738/olmasaydi-ilk-kez-baskentlilerle-bulustu

Print Friendly, PDF & Email