Başbakan’a Dolmabahçe’deki çalışma ofisi yetmemiş olacak ki, yeni bir kompleks yapılıyor. Çengelköy’deki tarihi Vahdettin Köşkü’ nün bulunduğu 50 dönümlük arazide Erdoğan için yeni çalışma ofisi, devlet konuk evi ve tesisler inşa ediliyor.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki bin odalı Başbakanlık binasının kaba inşaatı bitti Boğaz manzaralı Vahdettin Köşkü ise gizlice yıkılıp, Erdoğan için yenilendi…Diğer köşkler de yenileniyor Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in tahta geçmeden önce yaşadığı Vahdettin Köşkü’nün bulunduğu koru içinde Köçeoğlu Köşkü, Kadın Efendi Köşkü, ağalar dairesi, bahçıvan evi, limonluk, havuz, kameriye gibi birçok bölüm de yer alıyor. Buraların ise devlet konukevi olacağı öğrenildi. SİT alanı olarak geçen arazi, 1984’te korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescillendi. 2011’de ise Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu, tarihi yapıların yıkılıp aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesine karar verdi.

Bu karar Vahdettin Köşkü’nün yıkılabilmesinin de önünü açtı. Kararın ardından tarihi köşkün arazisinin etrafı uzun setlerle perdelendi. Başbakan için köşkü yenileme çalışmalarına başlandı. Garip olan, basit bir inşaat alanında dahi bir tabelada, ruhsat tarihi, yapılan işin bedeli, hangi kurum tarafından ve kime ihale edildiği yazıyor. Ancak köşkün inşaatıyla ilgili hiçbir bilgi yok. CHP’li vekil Umut Oran, köşkün kullanımıyla ilgili ocak ayında soru önergesi vermişti. Başbakan veya AKP’den yanıt gelmedi.

sözcü1

sözcü2

Print Friendly, PDF & Email