CHP’den Başbakan’a Twitter sorusu: 

“AKP personeli memurlara emir verebilir mi?”

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü imzasıyla Bakanlık memurlarına talimat verilerek memurların dershanelerin kapatılması lehinde tweet atmalarını istemesini TBMM’ye taşıdı. Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, “AKP personeli memurlara emir verebilir mi?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
Önergede, AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü imzasıyla Bakanlık memurlarına geçilen bir talimatta “Sayın Bakanlık Sosyal Medya Koordinatörümüz, Ekte gönderdiğim dosyada gündemde olan dershanelerle ilgili tweet’lik bilgi notu bulunmaktadır. Bu akşam saat 20.30’da Twitter’dan dershaneler konusu üzerine yoğunlaşacağız” denildiği aktarıldı.  Önergede, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istenen sorular şöyle:

AKP çalışanı memura emir verebilir mi?

– AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörlüğü bir devlet makamı mıdır? Kamu bürokrasisinde bulunmakta mıdır? Maaşını halkın ödediği, özel kanunla hak ve yetkileri belirlenmiş memurlara bir parti çalışanı nasıl emir verebilmektedir? Bu şahsın idari bir talimat verme yetkisi hangi kanunda bulunmaktadır?

– Bir siyasal parti kurumunun bir devlet kurumuna emir ve talimat vermesi faşizan, parti devlet anlayışını çağrıştırmaktadır. Türkiye laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. İlgili şahıs hakkında bu sebeple soruşturma açılmış mıdır, bu soruşturmanın sonucu ne olmuştur?

Kaç memur uyguladı

– AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü Burak Gültekin tarafından gönderilen talimat kaç memur tarafından hangi gerekçeyle uygulanmıştır?

– İlgili şahsın Bakanlık personeline gönderdiği örnek tweetlerde; “Dershaneler bir milletin atardamarlarıdır. Kapatırsanız millet ölür.” Kemal Atatürk.” Benzeri, kinaye süsü verilmiş, hiçbir gerçekliği bulunmayan, akıl ve mantıkla bağdaşması da mümkün olmayan, bütünüyle alay amacı taşıyan ifadeler bulunmaktadır. Bu ifadelerin nasıl belirleneceğini, nasıl yazılacağına kim karar vermektedir? Bu şahıslar bu konuda sınırsız bir özgürlüğe mi sahiptir? “Gezi parkı olaylarını destekliyorum – Recep Tayyip Erdoğan” gibi ifadeler de yazabilirler mi? Bu ifadeleri belirleyenler hakkında partiniz bünyesinde bir disiplin soruşturması başlatılmış mıdır?

Hakkında dava açıldı mı?

– M. Burak Gültekin açtığı twitter hesabında kendisini “A3 Dijital Medya kurucu ortağı, AK Parti GM Sosyal Medya Koordinatörü ve bilimum koşturmacalar” olarak tanımlamaktadır. Attığı tweetlerde muhalefet partilerinin yöneticilerine hakaretler ettiği de görülmektedir. Bu şahıs hakkında bu zamana kadar hakaret nedeniyle açılan kaç dava bulunmaktadır, bu davaların sonucu ne olmuştur?

– Hangi bakanlıklarda sosyal medya koordinatörlüğü bulunmaktadır? Bu koordinatörlükler hangi tarihte,  hangi hüküm gereği kurulmuştur? İlgili sosyal medya koordinatörlüklerinde çalışan personel kaç kişiden oluşmaktadır, bu personelin statüsü nedir, maaşları kim tarafından ödenmektedir?

Print Friendly, PDF & Email