TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 19.11.2013
 

 

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

 
1.      “Öğrenciler kızlı erkekli evlerde kalıyor” şikâyetinizin sorumlusu, her ile üniversite açılmasına karşın yeterli devlet yurdu yaptırmamanızdan dolayı bizzat siz değil misiniz?
2.      Devlet yurduna yerleşemeyen üniversite öğrencilerinin yüksek kira ödedikleri evlere mahkûm edilmesi veya belli grupların yurtlarına itilmesinin gerekçesi nedir?
3.      YURTKUR yurtlarının 8-10 kişilik odalardan 2-3 kişilik odalara dönüştürme nedeniyle ortaya çıkan yatak açığını kapatmak için hangi önlemleri aldınız?
4.      Hükümet olarak son 12 yıldır niçin yükseköğrenim gören her üniversitelinin talep ettiği yurt ihtiyacını karşılayamadınız?
5.      1 Ocak 2003 tarihinden bu yana hangi ilde hangi üniversitelerin açılmasına izin verdiniz? Bu üniversitelerin öğrenci kontenjanlarının illere göre dağılımı nedir?
6.      1 Ocak 2003 tarihinden bu yana hangi ilçelere fakülte ve meslek yüksekokulu (MYO) kurulmasına onay verdiniz? Bu fakülte ve MYO’ların öğrenci kapasitesi ilçelere göre ayrı ayrı nedir?
7.      1 Ocak 2003 tarihinden bu yana Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) hangi il ve ilçelerde kaç adet yurt yaptı, bunların açılış tarihleri yıllar itibariyle nedir?
8.      2013 yılı içerisinde YURTKUR’a kaç üniversite öğrencisi yurt başvurusunda bulundu, bunların kaçı kabul edildi?
9.      Bugün itibariyle Türkiye’de eğitim gören yükseköğrenim öğrencisi sayısı kaçtır? YURTKUR yurtlarının yatak kapasitesi illere göre ayrı ayrı kaçtır? YURTKUR yurtlarındaki yatak kapasitesi açığı, gelen talebe göre kaçtır?
10.  TOKİ 2003-2012 yılları arasında kaç adet lüks konut inşa etmiştir? Bu konutların toplam maliyeti nedir? 500kişilik bir öğrenci yurdunun günümüz birim fiyatlarıyla devlete maliyeti ne kadardır?
11.  TOKİ, sosyal konutlar dışında niçin lüks konutlar yapmaktadır? Bu lüks konutlar yerine öğrenci yurtları yapılmamasının gerekçeleri nelerdir?

Print Friendly, PDF & Email