Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani’nin Diyarbakır’da katıldığı toplu nikah töreniyle ilgili ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Buna göre Barzani’nin evlenen çiftlere hediyesi altınla sınırlı kalmamış.

Diyarbakır’da geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen Başbakan Recep Tayyip Erdopan,  Şivan Perver, İbrahim Tatlıse ve çok sayıda Bakan ve milletvekilinin de katıldığı toplu  nikah töreninde Mesut Barzani, 400 çifte üzerinde kendi mührünün bulunduğu altının yanı sıra para da taktı.

Edinilen bilgiye göre Barzani, beraberinde içinde biner dolar olan 400 adet zarf getirdi. Zarflar törende çiftlere dağıtılacakken, izdiham olur gerekçesiyle dağıtımına izin verilmedi.

Bunun yerine Barzani’nin zarfları Diyarbakır Valiliği tarafından resmi tutanakla alınarak, genç çiftlere daha sonra dağıtıldı.

CHP’DEN ALTIN SORUSU

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. CHP’li Oran’ın, önergesinde Mesut Barzani’nin toplu nikah töreninde hediye ettiği altınlar da yer aldı.

Soru önergesinde konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Barzani’nin toplu nikâh töreninde hediye amacıyla getirdiği belirtilen 3 bavul dolusu altın için gümrükte beyanda bulunuldu mu? Barzani’ye ait konvoy Türkiye’ye girişinde sınır kapısında herhangi bir aramaya tabi tutuldu mu?”

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25149980.asp

Print Friendly, PDF & Email