Sosyalist Enternasyonal (SE) Genel Başkanı George Papandreou, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ile Gezi Parkı ziyaret edip, fidan dikti. Papandreu, şehir insanlarının fikirlerini söylemeye hakları olduğunu belirterek, “Bu Park (Gezi) onun sembollerinden biri oldu” dedi. CHP’li Oran, Yunan liderin ağacı Gezi eylemlerinde ölenlerin anısına diktiğini söyledi.

aa_picture_20131112_957526_web

aa_picture_20131112_957527_web

aa_picture_20131112_957528_web

Hürriyet’in sorusu üzerine, Papandreu ile Gezi Parkı’na gitme fikrinin sabah ortaya çıktığını, dolayısıyla parka ağaç dikmek için bir izin başvurusunda bulunulmadığını da söyleyen Oran,  “Sosyal demokrat değerler, barışın, demokrasinin, özgürlüğün korunmasını amaçlar. Papandreu da o ağacı bu değerler çerçevesinde dikti” dedi.
Oran, Hürriyet’in “ağaç dikmek için izin alındı mı” sorusuna karşılık, “Spontane oluştu. O yüzden izin alınmadı. Ama bizim 10 santimetrekalik bir alana, insan hayatı, çevre, barış, demokrasi, özgürlük için sembolik bir ağaç dikmemizin izni sorgulanmamalı. Asıl sorgulanması gereken, kanunsuz, hukuksuz, haksız, bilim dışı, insanlık dışı uygulamalar yapılmasıdır. İnsanların hayatını kaybetmesine neden olan uygulamalar yapılmasıdır. Esas sorgulaması gereken, insanların sakat kalmasına, ölmesine neden olan emirleri verenlerdir” yanıtını verdi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25099713.asp

Print Friendly, PDF & Email