Değerli Dostlarım,

Birlik ve beraberlik hislerinin en güçlü şekilde yaşandığı, sevgi ve saygının pekiştiği bayramlarımız hepimiz için çok özel günler. Bizler bu günlerde acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşıyor, büyüklerimizi yad ediyor, ebediyete intikal etmiş aile fertlerimizi ziyaret ediyor, hem mazimizi hatırlıyor, hem de geleceğe farklı bir gözle bakma fırsatı buluyoruz.

Ne yazık ki bir çok ana, bir çok baba, bu bayramda evlatları ile birlikte olamamanın acısını yaşayacak. Haksız, hukuksuz suçlamalarla hapishanelere konulan ve özgürlükleri çalınan insanlar ailelerinden uzakta hasret çekerek kodeslerde bayramı kutlarken, onların aileleri de babalarının, annelerinin, evlatlarının özlemiyle bu bayramı hüzünle geçirecek. Tutuklu gazeteciler, milletvekilleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve öğrenciler bu bayram her ne kadar hapishanelerde bu eziyeti yaşasalar da, daha farklı bir Türkiye özlemleri ile dışarıdaki bir çok insandan daha özgür olacaklar.

Elbette bu bayram orantısız ve haksız bir şiddetle evlatlarını kaybedenler için herkesten daha zor geçecek. Ali İsmail Korkmaz’ın, Ethem Sarısülük’ün, Medeni Yıldırım’ın, Ahmet Atakan’ın, Mehmet Ayvalıtaş’ın, Abdullah Cömert’in ve Hasan Ferit Gedik’in aileleri ilk kez bir Kurban Bayramında evlatlarından uzak olacak.  Onların adalet beklentisi ve talepleri bizim her gün takip edeceğimiz bir dava olacak.

Bir sonraki Kurban Bayramı’nda, hiç kimsenin bu acıları yaşamadığı, hiç kimsenin kendi yurdunda bir kurban, bir parya olmadığı günler görmek için bugün umudumuzu yenilememiz, gücümüzü korumamız ve daha büyük bir heyecanla çalışmaya devam etmemiz gerekiyor.

Bir sonraki bayramda hiçbir anne evladından uzak kalmasın, hiçbir baba evladının ateşiyle yanmasın diyorsak bugün çalışmalı, bugün gerçekleri anlatmalı, bugün mücadele etmeliyiz.

Cumhuriyet Halk Partisi ve bu ülke kötülüklere karşı sessiz kalan, susan, “elden ne gelir” diyenler tarafından kurulmadı. Onlar, mücadeleci insanlardı, vizyon sahibi insanlardı, onlar hayallere ulaşmak için çalışan insanlardı. Biz de onları izleyeceğiz. Umudu kaybetmeyeceğiz, çalışacağız ve mutlaka başaracağız.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramınızı kutluyor, size, ailenize ve sevdiklerinize güzel ve mutlu bir bayram diliyor, özgür günlerde kavuşmak üzere saygılarımı sunuyorum.

Sevgi ve dostlukla,
Umut Oran 

Print Friendly, PDF & Email