CHP askerliğin kısaltılmasını 2,5 yıl önce önerdiğinde Erdoğan “Memleketi kim savunacak” diye reddetmişti

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, 2011 seçimleri öncesinde parti olarak askerliğin kısaltılmasını önerdiklerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “memleketi kim savunacak” dediğini anımsatarak, “Askerliğin kısalmasına 2,5 yıl önce karşı çıkarken bugün geldiğimiz noktada CHP’nin önerdiğini kısmen yapmanızın gerekçesi nedir?” diye sordu.

“Memleketi kim savunacak” dememiş miydiniz?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.  Oran’ın, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği sorular şöyle:

– 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde CHP’nin Mart 2011’de açıkladığı askerliğin kademeli olarak 6 aya kadar indirilmesi projesi için “Peki memleketi kim savunacak” açıklamasını yaptınız mı?

– Askerliğin kısalmasına 2,5 yıl önce karşı çıkarken bugün geldiğimiz noktada CHP’nin önerdiğini kısmen yapmanızın gerekçesi nedir?

Sözleşmeli subay-astsubay ne olacak?

– Seçim öncesinde kamudaki sözleşmelileri kadroya geçirirken sözleşmeli subay ve astsubayları da bu kapsamda değerlendirmemenizin gerekçesi nedir? Niçin başarılı sözleşmeli subay/astsubayı da kadroya almıyorsunuz?

Print Friendly, PDF & Email