Umut Oran, Başbakan’a “paketi vasiyet eden” şehit yakınını sordu
ANKARA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim paketini açıklarken kullandığı “şehitlerimizin vasiyetini yerine getiriyoruz” ifadesini TBMM gündemine taşıyarak, “Bunu vasiyet eden şehit yakını kimdir? Daha önce ‘Terör örgütüyle hiçbir zaman masaya oturmadık, hiçbir zaman da oturmayacağız, biz buyuz’ açıklamasını yaptınız mı? ‘Bunlarla görüştüğümüzü söyleyenler, bu alçakça iftirada bulunanlar şerefsizdir’ açıklamasını niçin yaptınız? Haziranda 2012’de ‘Biz olsak Öcalan idam edilirdi” açıklamasını yapmanıza karşın daha sonra teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşmeniz çelişki değil midir?” sorularını yöneltti.
Şehitlerin vasiyetini anımsattı
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde,  30 Eylül 2013’te açıkladığı “demokrasiye baraj paketi” ile sözlerini anımsattı. Oran önergesinde, “30 Eylül 2013 tarihinde bazı basın yayın temsilcilerinin katılımıyla yaptığınız basın toplantısında; ‘Bugün biz, bu demokratikleşme paketini açıklarken, aslında, işte tüm o şehitlerimizin de arzularını bir kez daha yerine getiriyoruz… Böylece vasiyetlerini yerine getirdiğimiz tüm şehitlerimizi, bu anlamlı günde bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyor; Allah O’nlardan razı olsun, mekanları inşallah Cennet olsun diye dua ediyoruz’ açıklamasında da bulundunuz” dedi.
Pakete olumlu bakan şehit yakını var mı?
Oran’ın, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği sorular şöyle:
– “Demokratik açılım” adını verdiğiniz bu paketi hazırlarken hangi şehit yakını ile görüştünüz? İrtibatta olduğunuz ve bu pakete olumlu bakan şehit yakını var mıdır?
– Size bu paket için vasiyette bulunan şehitler kimlerdir?
Konuşmanızda geçen “şehitler” kimlerdir?
“Terör örgütüyle masaya oturmayacağız”
– Daha önce “Terör örgütüyle hiçbir zaman masaya oturmadık, hiçbir zaman da oturmayacağız, biz buyuz” açıklamasını yaptınız mı?
“Görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir”
– “Bunlarla görüştüğümüzü söyleyenler, bu alçakça iftirada bulunanlar şerefsizdir” açıklamasını niçin yaptınız?
– Söz konusu iki açıklamayı yapmanızın ardından terör örgütü PKK ile MİT Müsteşarı aracılığıyla görüşmeniz çelişki değil midir? Bu tavrınız şehitlerin sözünü ettiğiniz vasiyetine uygun mudur?
“Biz olsak Öcalan idam edilirdi”
– Haziranda 2012’de “Biz olsak Öcalan idam edilirdi” açıklamasını yapmanıza karşın daha sonra teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşmeniz çelişki değil midir? Bu tavır değişikliğinin gerekçesi nedir?
 

Print Friendly, PDF & Email