“1453 Kartallar” da bu sözünüze uygun olarak mı kuruldu?”

“Bu öneriniz üniversitede polis istemeyen öğrencileri de kapsıyor mu?”

“Bu sözünüzün ardından sokak çatışmaları artarsa sorumlusu kim olacak?”

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, gençlere, “Korkmayacaksınız inançlarınızdan dolayı sıkılmayacaksınız. Birileri barbarca yakıp yıkıyor diye pısıp geri adım atmayacaksınız” önerisinde bulunmasını TBMM’ye taşıdı. Oran, Başbakan Erdoğan’a, “Bu sözünüzü sokak kavgası olarak anlayan gençler çıkar da sokak çatışmalarında artış meydana gelirse bunun sorumlusu kim olacaktır? 1453 Kartallar grubu da bu sözünüze uygun olarak mı kuruldu? Bu öneriniz üniversitede polis istemeyen öğrencileri de kapsıyor mu?” diye sordu.

Başbakan Erdoğan’ın önceki gün Birlik Vakfı’nın düzenlediği bir etkinliğe katılarak, gençlere söz konusu öneride bulunması üzerine konu CHP tarafından soru önergesine dönüştürüldü.

Üniversitelileri de kapsıyor mu?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede kendisine şu soruları yöneltti:
– Gençlere verdiğiniz “pısıp geri adım atmayacaksınız” öğüdü, üniversitelerde polis istemeyen, parasız eğitim istemini dile getiren üniversite öğrencilerinin hak arama taleplerini de kapsıyor mu?

– “Pısıp geri adım atmayacaksınız” öğüdünüz, demokratik gösteri hakkını kullanan gençleri ve yurttaşları da kapsıyor mu?

Gençleri ‘Pıs’tıran polisler için ne yapacaksınız?

– “Pısıp geri adım atmayacaksınız” öğüdünüze uyan üniversitelilerin yaptığı demokratik toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin, polis tarafından orantısız güç kullanılarak biber gazıyla, Toma’lardan sıkılan tazyikli, ilaçlı suyla dağıtılması karşısında hangi önlemleri alacaksınız? Öğüdünüzün yerine getirilmesini önleyen polisler hakkında hangi işlemleri yapacaksınız?

Sokak çatışmaları artarsa ne olacak?

– “Pısıp geri adım atmayacaksınız” öğüdünüzü yanlış anlaşılmaya müsait bir söz değil midir? Bu sözünüzü sokak kavgası olarak anlayan gençler çıkar da sokak çatışmalarında artış meydana gelirse bunun sorumlusu kim olacaktır, bu durum önlemek için hangi önlemleri alacaksınız?

1453 Kartallar bu şekilde mi kuruldu?

– İstanbul’daki “1453 Kartallar” oluşumu da bu sözünüze uygun olarak mı kurulmuştur?

Print Friendly, PDF & Email