Cumhuriyet Halk Partisi 90 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, yine gazi milletvekilleri tarafından kuruldu.
Biz gaziliğin kıymetini, şehitliğin ne demek olduğunu çok iyi bilen bir partiyiz. Gazilerimizin üstün kahramanlıkları, şehitlerimizin büyük fedakarlıkları ile kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti, yine şehit ve gazilerimizin gösterdikleri fedakarlıklarla bugünleri görmüş, hayatını devam ettirmiştir. Bugün bu güzel ülkede, al bayrak altında, kendi vatanımızda yaşama şerefini yaşıyorsak, bunda emeği olan kahramanlarımıza olan şükran borcumuzu bir gün bile unutamayız.

Türkiye özgürlük ve bağımsızlık uğruna en yüksek fedakarlığı yapan, görev kendisini çağırdığı zaman “önce vatan” diyerek cephelere koşan kahramanlarımıza karşı borcunu ödemek, onların layık oldukları standartlarda yaşaması için çalışmak, onların yaşadıkları her türlü sorunu çözmek de zorundadır. Gazilerine ve şehitlerine saygı göstermeyen, onların değerini bilmeyen milletler kendi değerlerini de kaybederler. Biz bu değerlere sahip çıkmak ve geliştirmek zorundayız.

Bu yüzden yasama yılı boyunca şehit aileleri ve gazilerimizin sorunlarını her zaman gündemde tuttuk. Onların sosyal ve ekonomik olanaklarının geliştirilmesi için kanun teklifleri verdik, girişimlerde bulunduk. Onların yaşadıkları bütün sorunları sistemli bir biçimde önergelerle Türkiye gündemine taşıdık. Ne yazık ki önerilerimiz AKP temsilcileri tarafından bir çok defalar reddedildi, onların haklarının geliştirilmesi için yaptığımız çalışmalar da AKP mensubu milletvekilleri tarafından atıl bırakıldı. Bu durum bizi asla yıldırmayacağı gibi, dün olduğu gibi bugün de şehit ailelerimiz ve gazilerimiz için çalışmaya, onların sorunlarını çözmek için her türlü araçla girişimde bulunmaya devam edeceğiz.

İstiklal Marşımız’da yer alan “sen şehit oğlusun” mısralarının kıymetini bilen, gazi bir meclisin ve gazi bir partinin mensubu olan bizler Türkiye Cumhuriyeti’ni tüm değerleriyle korumak, özgür, adil ve zengin bir ülkede yaşayarak, çağdaş uygarlık seviyesinin bile üstüne çıkmak hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gazi ve şehitlerin gösterdikleri büyük fedakarlıklarla ayakta duran ülkemizin ne karanlığa teslim olmasına ne de özgürlüğün yok edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizin özgürlük ve bağımsızlığı için mücadele ederek hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Gaziler Haftası’nın milletimiz için kutlu olmasını diliyorum.

Saygılarımla,
Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email