Edremit Başsavcı Vekili Cuma Çoban’ın da 30 Ağustos törenlerinde bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmadığı ortaya çıktı.

Umut Oran’dan Bakan Ergin’e: Bayrak geçişiyle ilgili emir mi yayınladınız?

ANKARA

30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinde İzmir Bergama Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’in bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmaması büyük tepki çekerken aynı tablonun Edremit’te de yaşandığı ortaya çıktı. Edremit Başsavcı Vekili Cuma Çoban’ın da benzeri biçimde Türk bayrağı ve tugay sancağı geçerken ayağa kalkmadığı öğrenildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da konuyu TBMM’ye taşıyarak, Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in, 30 Ağustos törenlerinde bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmayan başka savcı olup olmadığı ve haklarında hangi işlemin yapıldığını açıklamasını istedi.

Umut Oran duyurdu

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Adalet Bakanı Ergin’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi vererek Edremit’le ilgili gelişmeyi duyurdu.

Bayrak geçişiyle ilgili bakanlık emriniz mi var?

CHP’li Umut Oran, Bakan Ergin’e şu soruları yöneltti:

– 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili resmi törenlere protokol görevini yerine getirmek üzere katılan Cumhuriyet Başsavcıları ile Başsavcı Vekillerinin, Türk Bayrağı veya askeri birlik sancaklarının geçişi sırasında ayağa kalkıp kalkmamasıyla ilgili olarak bakanlığınız döneminde yayımlanmış herhangi bir emriniz var mıdır? Varsa içeriği nedir?

Edremit için de inceleme başlattınız mı?

– Edremit Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cuma Çoban’ın da benzeri biçimde 30 Ağustos 2013 törenlerinde bayrak/sancak geçişi sırasında ayağa kalkmamasının gerekçesi nedir? Cuma Çoban için disiplin sürecinin başlatılması talimatını verdiniz mi?

Bergama’nın inceleme sonucu nedir?

– İzmir Bergama’daki 30 Ağustos 2013 törenlerine katılan, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yüksel’in bayrak geçişi sırasında ayağa kalkmamasının gerekçesi nedir? Bu durumla ilgili herhangi bir disiplin işlemi başlattınız mı? Disiplin işleminin sonucu nedir?

İncelenen başka savcı var mı?

– 30 Ağustos 2013 Zafer Bayramı törenleri dolayısıyla benzeri biçimde yurt genelinde ayağa kalkmayan başka Başsavcı veya başsavcı vekili var mıdır, bu yönde bakanlığınıza herhangi bir şikâyet yapıldı mı, duyum iletildi mi? Varsa bu şikâyetler hakkında hangi işlemi yaptınız?

Print Friendly, PDF & Email