TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Suat Kılıç tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 14.08.2013

   

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

 
 

  1. 24. Dönem 3. Yasama Yılının son günlerinde Hakkari’den gelen spor öğretmenleriyle, amatör spor kulübü antrenörleriyle TBMM’de bir görüşmeniz oldu mu?
  2. TBMM bahçesindeki söz konusu görüşmede Hakkarili sporcuların, “amatör spor kulüplerine ve özellikle kadın sporculara malzeme konusunda destek olunmasını bunun için Ankara’ya geldiklerini söyledikleri” sizin ise “Ak Parti’den neden Hakkari Milletvekiliniz yok. Olsaydı size çok yardımcı olurduk” karşılığını verdiğiniz doğru mudur?
  3. Hükümet üyesi bakanlar, mensubu olduğu partiye oy verenlerin mi yoksa her yurttaşın mı bakanıdırlar?
  4. Anayasa’nın 10.maddesindeki “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir” düzenleme karşısında; vatandaşları oturdukları iller ve çıkardıkları milletvekillerinin partilerine göre ayırmak anayasa aykırılık oluşturmaz mı?
  5. 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren yıllar itibariyle bakanlığınızın Hakkari ili ve ilçelerinde yaptığı her türlü yatırım, hizmet ve etkinliklerin tam listesi nedir?
  6. Süper Kupa maçı öncesinde “Gezi’yi tribünlere taşıyan bedelini öder” açıklamasını yaptınız mı?
  7. Futbol maçlarında atılacak sloganları belirlemeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? Sakıncalı sloganlar nelerdir? Bu sakıncaları neye göre belirlediniz/belirleyeceksiniz?
  8. Spor sahaları, stadyumlar ve maçlara yönelik, bugüne kadar uygulanmayan polisiye önlemleri getirmenizin gerekçesi nedir?
  9. Bir vatandaşın, taraftarın hükümeti eleştirme hakkı yok mudur? Her vatandaş, taraftar hükümetinizin her türlü girişimini beğenmek zorunda mıdır?
  10. Bakanlık ve iktidar politikalarınızla, sporcunun ve taraftarın yaratıcılığını, duygularını, heyecanını kısıtlamanız demokrasi kültürü ile bağdaşır mı?
Print Friendly, PDF & Email