Karayolları, Boğaziçi ve FSM’nin büyük bakımı için 5 Eylül’de ihaleye çıkıyor 

Umut Oran: “Bakan bey yine tatile çıkın mı diyecek, hangi önlemleri aldınız”

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Büyük Onarımı ve Yapısal Takviyesini yaptırmak amacıyla 5 Eylül 2013 tarihinde ihaleye çıkacağın bildirerek, vatandaşları ve Ulaştırma Bakanı(nı şimdiden önlem alınması amacıyla uyardı.

Umut Oran, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a, “Vatandaşların geçen yıl mağdur olmasına yol açan sorunların yaşamaması için hangi önlemleri alacaksınız? Alacağınız önlemler içerisinde geçen yıl dile getirdiğiniz “İstanbulluların tatile gitmesi” de yer alacak mı? Böyle bir öneriniz olacaksa alternatif tatil imkanları için karayollarının ücretsiz kullanımını da öngördünüz mü?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “Karayolları Genel Müdürlüğü, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin bakımı 18 Haziran 2012 tarihinde köprüleri dönüşümlü olarak kapattı ve milyonlarca yurttaş mağdur oldu. Gelen tepkiler üzerine Galata Köprü 9 Temmuz 2012’de devreye sokularak sıkıntılar bir nebze olsun giderilmişti” dedi.

Okullar kapalıyken niçin yapılmadı?

Boğaziçi ve FSM’nin büyük onarımının yapılması için 5 Eylül’de ihaleye çıkılacağı duyumunu alan Umut Oran, okullar kapalıyken yaz tatilinde ihale sürecinin niçin tamamlanarak erkenden onarıma başlanmadığının açıklanmasını istedi. Oran’ın önergesindeki sorular şöyle:
İhalenin bedeli ne kadar?
“- Karayolları Genel Müdürlüğü Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinin Büyük Onarımı ve Yapısal Takviyesini yaptırmak amacıyla 5 Eylül 2013 tarihinde saat 14.30’da ihale mi gerçekleştirecek? İhalenin tahmini bedeli kaç TL’dir?
Onarım ne zaman başlayacak?
– Her iki köprünün büyük onarımı ve yapısal takviyesi işine ne zaman başlanacak? İşin bitirilmesi için öngördüğünüz tarih nedir?
Yine “tatile gidin” mi diyeceksiniz?
– Vatandaşların geçen yıl mağdur olmasına yol açan sorunların yaşamaması için hangi önlemleri alacaksınız?
– Alacağınız önlemler içerisinde geçen yıl dile getirdiğiniz “İstanbulluların tatile gitmesi” de yer alacak mı? Böyle bir öneriniz olacaksa alternatif tatil imkanları için karayollarının ücretsiz kullanımını da öngördünüz mü?

Print Friendly, PDF & Email