Gezi Parkı’nı da kapsayan Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili olarak Bölge İdare Mahkemesi’nin bugün verdiği kararı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Gezi Parkı’nı kapsayan Taksim Yayalaştırma Projesi ile ilgili davaya bakan İdare Mahkemesi önce konu hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdiğini daha sonra 6 Haziran tarihinde projenin iptaline yönelik bir karar ortaya çıktığını hatırlatarak,  bu kararın hükümetin baskısı sebebiyle kamuoyuna ancak 3 Temmuz tarihinde duyurulduğunu bildirdi. Bu iptal kararına rağmen bugüne kadar  trafiğin yer altına alınması çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Umut Oran, TMMOB’un  da bu konuda bir suç duyurusunda bulunduğunu ifade ederek, şu açıklamada bulundu:

Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı karar baskının sonucudur 

Esasında açığa çıkan şey, AKP’nin hukuka karşı saygısızlığı, halkın taleplerini dikkate almayan baskıcı tutumudur. AKP hukuku tanımıyor, baskı kurarak istediği kararı çıkartmaya çalışıyor. Bugün Bölge İdare Mahkemesi tarafından alınan karar da hukukun üstünde kurulan bu baskının sonucudur.

Erdoğan halkın taleplerine ve hukukun üstünlüğüne saygı göstermeli

Hukukun üstünlüğüne saygı duymayan, hukuki kurumlara baskı kurarak kendi bildiğini okumaya çalışan bir yönetim anlayışına kimse boyun eğmeyecektir. Erdoğan’ı halkın taleplerine, hukukun üstünlüğe, milletin iradesine saygı göstermeye çağırıyorum. Artık yeter, baskı kurma, saygı göster ve buna göre hareket et.  Biz CHP olarak halkımızla beraberiz, milli irade ve halkın talepleri neyse onun yanındayız. Gezi parkına bir tane çivi çakılmasına bile bu halkın izin vermeyeceği gözüküyor. Biz de halkın yanında, AKP dozerlerinin ve TOMA’larının karşısındayız, hukukun çiğnenmesine asla göz yummayacağız. 

Print Friendly, PDF & Email