TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.26.6.2013

 

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

 

  1. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) 1 Ocak 2002 tarihinden bu yana yıllar itibariyle hangi bölgesel, ulusal, uluslar arası yerli-yabancı haber ajanslarına abonedir?
  2. Söz konusu tarihten bu yana yıllar itibariyle abone olunan her bir ajansa aylık/yıllık ödenen abonelik ücreti kaç TL’dir?
  3. Bu tarihten bu yana BYEGM’nin ajans abonelikleri için bütçesinden ayırdığı miktar yıllar itibariyle ne kadardır? Bütçe gerçekleşmeleri, (kesin hesap) açısından yıllar itibariyle bu bütçelerin ne kadarı kullanılmıştır?
  4. BYEGM bugün itibariyle sadece AA’ya abone ise ANKA, DHA, İHA, Cihan’a niçin abone değildir? Söz konusu haber ajanslarına abone olunmaması bilgi, kaynak, haber zenginliği açısından bir eksiklik değil midir?
  5. Bu özel ajanslara abonelik yapılmaması reklam şansı olmayan bu kuruluşların maddi açıdan zora sokulması anlamına gelmiyor mu?
  6. AA dışında herhangi bir haber ajansına abone olunmaması dolaylı bir sansür değil midir?
Print Friendly, PDF & Email