Anadolu Ajansı’nın “Kırmızılı Kadın” fotoğrafını çeken Reuters fotomuhabiri Osman Örsal’ın da aralarında bulunduğu, yabancı basın kuruluşlarında çalışan Türk gazetecilerin tek tek fotoğraflarının servis edilmesi CHP tarafından TBMM gündemine taşındı.

ANKARA

Taksim protestoları sırasında tüm dünyada simge haline gelen “Kırmızılı Kadın” fotoğrafını çeken Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın da aralarında bulunduğu yabancı basın organlarına çalışan Türk vatandaşı gazetecilerin boy boy fotoğraflarının Anadolu Ajansı (AA) tarafından servis edilmesi CHP tarafından TBMM gündemine taşındı.

Özel notla fotoğraf servisi

AA’nın dün (18 Haziran 2013) servise koyduğu bazı fotoğraflarda, “Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları, aralarında CNN International ve BBC gibi ünlü televizyon kanalları ile Reuters gibi haber ajanslarının da bulunduğu yabancı medya kuruluşlarının “Türkiye’de iç savaş var” gibi yansıtması, tepki topladı. Türkiye’de aralarında Bakanların da olduğu pek çok kimse sosyal medya üzerinden örgütlenerek uluslararası medya kuruluşlarına karşı kampanya başlattı” notunu kullanması basın örgütlerinin tepkisini çekti.

Hedef haline getirmiş olmuyor musunuz?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, basın örgütlerinin konuyu kendisine aktarması üzerine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e bir soru önergesi sundu.

– Türkiye’de yabancı basın kuruluşları adına çalışan Türk vatandaşı muhabir-foto muhabirlerinin fotoğraflarının AA tarafından çekilerek servis edilmesinin gerekçesi nedir?

– AA’nın bu yayın tavrıyla Türk vatandaşı olan gazeteciler hedef haline getirilmiş olmuyor mu?

Kırmızılı Kadın fotoğrafçısı rastlantı mı?

– Taksim protestosunu tüm dünyaya mal eden ‘Kırmızılı Kadın’ fotoğrafını da çekmiş olan Reuters foto muhabiri Osman Örsal’ın bu kapsamda hedef gösterilmiş olması bir rastlantı mıdır?

Saldırı yaşanırsa sorumlusu kim olacak?

– Osman Örsal dışında, AFP Muhabiri Bülent Kılıç, EPA Muhabiri Sedat Suna, Murad Sezer’in protestolar içerisinde çalışırken fotoğraflarının çekilmesi için peşlerine özel foto muhabir mi görevlendirdiniz?

– Bu gazetecilere herhangi bir saldırı durumunda sorumlusu kim olacaktır?

Print Friendly, PDF & Email