TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA          

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 18.6.2013

Umut ORAN

İstanbul Milletvekili

 

 

  1. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) envanterinde paintball silahı benzeri sıkıştırılmış hava ile çalışan sert plastik bilyalar atan tüfekler var mıdır?
  2. Paintball silahları hangi amaçla satın alınmıştır?
  3. İçişleri Bakanlığı hangi tarihten itibaren paintball benzeri bu silahı ve plastik mühimmatını kullanmaktadır?
  4. 29 Mayıs-17 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu mühimmattan kaçar adet kullanmıştır? Bu silahla ve plastik küreyle vurulan yaralanan sakatlanan vatandaş var mıdır, varsa sağlık durumları bugün itibariyle nedir?
  5. Vatandaşın bu silahla özellikle gözünden yaralanmaması için hangi önemleri aldınız?
  6. 17 Haziran 2013 tarihinde İstanbul’da İstiklal Caddesi ve bağlantılı sokaklar başlarındaki bir emniyet amiri gözetimindeki 34 kodlu 113, 129, 139, 142 ve 428 kask numaralı polislerin etraflarındaki onlarca basın mensubu kameraman varken gösteri yapmayan sokakta yürüyen vatandaşa zaman zaman bu paintball benzeri silahla atış yapmasının gerekçesi nedir? Bizzat kendisi de bu silahı kullanan emniyet amirine ve bu polisler hakkında herhangi bir idari inceleme başlattınız mı? İncelemenizin sonucu ne olmuştur?
Print Friendly, PDF & Email