CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü’nün polislere Çanakkale’den sonra 2. Kurtuluş Savaşı verdiklerine dair attığı sms mesajı ile ilgili soru önergesi;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA           

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 18.6.2013

Umut ORAN

İstanbul Milletvekili

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, 2011 yılında Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcılığından, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü görevine getirilen Muhammet Fatih Sarıyıldız, 13.06.2013 saat 17:05′te, şubedeki polis memurlarının cep telefonlarına, “Çevik kuvvetimizin kahraman evlatları! Çanakkale destanından sonra 2. destanı sizler yazıyorsunuz. Molotofla kolu yanan kardeşimiz kolu sargılı göreve koşuyor. Düğününü yapan kardeşimiz ertesi gün çıkıp geliyor. Bir çok yaralı kardeşimiz raporunu kullanmak istemiyor. 16 gündür çok az uyuduk. Çoğu zaman yemek yiyemedik. Hep birlikte zor şartlarda görev yapmaktayız. Kahramanlarla dolu bu şubede görev yapmaktan onur duyuyorum. Sizleri yetiştiren ana-babalarınızın ellerinden, sizlerin alınlarınızdan öpüyorum. M. Fatih SARIYILDIZ / Çevik Kuvvet Şube Müdürü” SMS mesajını gönderdi.

Bu kapsamda;

  1. Bakanlığınız, İstanbul Taksim merkezli protesto eylemlerini Çanakkale benzeri bir kurtuluş mücadelesi olarak mı görüyor?
  2. Polis memurlarının Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanunu kapsamındaki faaliyetleri, düşman kuvvetlerine karşı savunma-saldırıya benzetilmesi idari açıdan incelemeyi gerektirmiyor mu?
  3. Konu ile ilgili olarak İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’nü uyardınız mı, herhangi bir inceleme talimatı verdiniz mi?
Print Friendly, PDF & Email