TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA           

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 18.6.2013

 
 

Umut ORAN

İstanbul Milletvekili

 

 

  1. 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde Tunceli, Van, Şırnak, Hakkari, Bitlis gibi Doğu ve Güneydoğu illerinde görev yapan 3 bini aşkın polis memurunun kendi bilgi ve iradeleri dışında AKP üyesi yapıldıkları iddiası doğru mudur? Bu durumda olan kaç polis memuru vardır? Bu polislerin hepsi AKP üyesi olarak mı kayıtlara geçirilmiştir?
  2. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Parti Bürosu ile irtibata geçip bu durumdaki memurların tam sayısını çıkarttınız mı?
  3. Kendi mesleki mevzuatına göre polis memurlarının siyasi parti üyesi olamayacağı bilindiğine göre bir polis bu kuralı bile bile niçin çiğnesin?
  4. Dolayısıyla kendi iradeleri dışında AKP üyesi yapılan bu polislerin mağdur olmaması için hangi önlemleri aldınız? Bu durum nedeniyle özlük hakları bakımından cezalandırılan, meslekten çıkartılan polis memuru oldu mu, varsa bunların sayısı kaçtır?
  5. Söz konusu polisleri yasa dışı biçimde AKP üyesi yapanlar kimlerdir? Haklarında bakanlık olarak girişimde bulundunuz mu, bu kişi/kişiler hakkında açılan bir dava var mıdır, varsa akıbeti nedir?
Print Friendly, PDF & Email