“Eski siyaset anlayışı mutlaka çökecek, özgürlükçü Türkiye kurulacaktır”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın durmadan tekrarladığı Kabataş’taki söz konusu saldırı iddiasına ilişkin MOBESE görüntülerinin akıbeti için Bilgi Edinme Yasası kapsamında İstanbulValiliği ve İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. Umut Oran, yaralandığı belirtilen iki polis memuru için girişimde bulunan Oran, “Kimsenin şüphesi olmasın, bu eski siyaset anlayışı ve baskı rejimi mutlaka çökecek, yerine yeni, güçlü, özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye kurulacaktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

Kabataş’taki saldırı iddiası

Ulusal basına da yansıyan iddialara göre 1 Haziran 2013 tarihinde başörtülü bir vatandaşımız Kabataş İskelesi’nde kimliği henüz tespit edilemeyen şahıslarca bir saldırıya uğramıştır. Bu durum Başbakan tarafından da hem düzenlemiş olduğu mitinglerde, hem de katıldığı televizyon programlarında dile getirilmiştir.

Ayrımcılığı, saldırıyı kabul etmiyoruz

Biz de bu konuda, konunun tüm boyutlarıyla tam olarak ortaya çıkması için girişimlerde bulunduk. Bugün hem İçişleri Bakanlığı’na bir yazılı soru önergesi verdim hem de Bilgi Edinme Kanunu kapsamında İçişleri Bakanlığı ile İstanbul Valiliği’ne gereken başvurularda bulundum. Şayet böyle bir olay yaşanmışsa, CHP olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve bu olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı şimdiden belirtmek istiyorum. Biz asla böyle bir ayrımcılığı, böyle bir saldırıyı kabul edemeyiz.

Yaralı polisler hakkında bilgi istedi

Öte yandan protesto eylemlerinde yaralanan vatandaşlarımızı dün İstanbul’da Genel Başkanımızla beraber ziyaret ettiğimiz gibi, İstanbul Valisi’nin yaralandığını açıkladığı iki polis için de valilik ve emniyet müdürlüğü nezdinde girişimde bulunduğumuzun da bilinmesini isterim.

Goebbels taktiğiyle halkı düşmanlığa tahrik ediyor

Buna karşın, Başbakan bir süredir, Nazi Propaganda Bakanı Goebbels’in propaganda taktiğini aynen uygulamaktadır. Çeşitli vesilelerle mitinglerde ve bazı basın organlarını kullanarak gerçek dışı ifadelerde bulunarak halkı yanıltmaktadır. Örneğin Bezm-i Alem Camii’nin müezzini yalanlamasına rağmen camide içki içildiği iddiasını sürekli tekrarlamakta, bu şekilde halkı kandırmaya, halkı aldatmaya gayret etmektedir. Başbakanın bu hareketleri de toplumda ayrışmaya neden olmaktadır. Bu konuda da herhangi bir yalan veya aldatma varsa, gereken suç duyurusunda mutlaka bulunacağız. Başbakanların görevleri arasında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek değil, halk arasında barışı ve huzuru sağlamak vardır.

Şüpheniz olmasın eski siyaset anlayışı çökecek

Türkiye büyük bir devlettir, milletimiz sabırlı, dirayetli ve metanetlidir. Bugünleri de atlatacağız. Eski siyasetin temsilcisi olan parti devleti anlayışı ve baskı rejimi yavaş yavaş çökmektedir. Halkımız özgürlük ve demokrasi istemektedir ve bu konuda kararlıdır. Kimsenin şüphesi olmasın, bu eski siyaset anlayışı ve baskı rejimi mutlaka çökecek, yerine yeni, güçlü, özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye kurulacaktır.

Print Friendly, PDF & Email