CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Pollmark’ın ortakları arasında bulunan ve ““Taksim Platformu’nun temsilcileriyle görüşürüz ama bunlar (1) Alevi olmayacak (2) Sol örgüt üyesi olmayacak. Bulun böyle birini görüşelim” açıklamasını yapan Danışman İbrahim Dalmış’ı Başbakan Tayyip Erdoğan’a sordu. Oran, “İbrahim Dalmış herhangi bir resmi sıfata haiz midir, hangi sıfatla ‘Taksim Platformu’nun temsilcileriyle görüşürüz’ demektedir, bir sivil toplum platformu ile görüşüp görüşmeme kararını Başbakanlık bünyesinde sizden başka kim vermektedir? ‘Alevilerle veya yasal olarak faaliyet gösteren sol düşünceye mensup örgüt temsilcileriyle görüşmeme’ kararı sizin almış olduğunuz bir karar mıdır, bu kararın gerekçesi nedir, halkı etnik köken, dini veya siyasi inanışlarına göre ayırmak anlamına gelecek böyle bir davranış içerisinde bulunacak mısınız?” diye sordu.

Oran’ın Erdoğan’a yönelttiği önerge şöyle:

“Oran’ın, Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde, “Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Şenol Kazancı’ya göre kurulduğu tarihten bu tarihe kadar her ay Başbakanlık için düzenli araştırma yapan, 2003 yılı kuruluş tarihli, Ankara merkezli Pollmark Araştırma Şirketi’nin ortakları arasında olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “desteklediği” bir araştırmaya da imza atan İbrahim Dalmış’ın twitterda yaptığı bir yorumda, “Taksim Platformu’nun temsilcileriyle görüşürüz ama bunlar (1) Alevi olmayacak (2) Sol örgüt üyesi olmayacak. Bulun böyle birini görüşelim” dediği görülmektedir. Bu kapsamda,

1-        2003 – 2012 yılları arasında yıllara göre, Başbakanlık veya Bakanlıklar tarafından Pollmark Araştırma Şirketi’ne kaç adet araştırma siparişi verilmiştir, bu araştırmalar için ödenen toplam bedel nedir?

2-        Başbakanlık veya herhangi bir bağlı / ilgili kamu kurumu tarafından İbrahim Dalmış isimli şahısla yapılan bir özel danışmanlık, müşavirlik veya herhangi bir hizmet sözleşmesi var mıdır, bu hizmetler için ödenecek olan meblağ nedir?

3-        İbrahim Dalmış herhangi bir resmi sıfata haiz midir, hangi sıfatla “Taksim Platformu’nun temsilcileriyle görüşürüz” demektedir, bir sivil toplum platformu ile görüşüp görüşmeme kararını Başbakanlık bünyesinde sizden başka kim vermektedir?

4-        “Alevilerle veya yasal olarak faaliyet gösteren sol düşünceye mensup örgüt temsilcileriyle görüşmeme” kararı sizin almış olduğunuz bir karar mıdır, bu kararın gerekçesi nedir, halkı etnik köken, dini veya siyasi inanışlarına göre ayırmak anlamına gelecek böyle bir davranış içerisinde bulunacak mısınız?

5-        Taksim Platformu’nun talepleri açık olarak hem Başbakan Yardımcısı Sn. Bülent Arınç’a hem de kamuoyuna duyurulmuştur, bu kapsamda halka karşı orantısız şiddet uygulayan kamu görevlileri ile bu emirleri verenler hakkında soruşturma açılacak mıdır, bu tarihe kadar bu kapsamda hangi adli veya idari soruşturmalar açılmıştır, sonucu ne olmuştur?”

Print Friendly, PDF & Email