Fedakarlığı, sabrı, bütün güzel hasletleri ve sevginin en güzelini bulduğumuz anneler, hayatımızda her zaman çok farklı bir yere sahiptir.

Bugün, annesini kaybetmiş olanlara büyük bir sabır diliyor, onların temiz sevgisine uygun bir şekilde güzel annelerine rahmet temenni ediyorum. Biliyoruz ki hiçbir acı, hiçbir kayıp annesini kaybetmiş ve onun hatırasını kalbinde yaşatan çocukların acısından daha keskin, daha vurucu değildir.

Annesinden uzakta, gurbette olanların veya bu ülkenin birliği için Türkiye’nin dört bir tarafındaki kışlalarda nöbet tutan Mehmetçiğin de bir an önce görevlerini tamamlayarak sağlık ve sıhhat içerisinde annelerine kavuşmalarını, tekrar o sevgi ortamından hisselerini almalarını diliyorum. Onların yaşadığı hasreti de içimizde hissediyor, o hasretin son bulmasını da temenni ediyoruz.

Bu ülkede kifayetsiz, muhteris, ihtiras sahibi iktidar yüzünden her gün analar ağlıyor. Dün de Hatay’da Analar ağladı. Biz, artık Türkiye’de hiçbir annenin ağlamadığı, hiçbir annenin çocuğundan ayrılmadığı, hiçbir annenin evlat acısı yaşamadığı, yoksulluk ve sıkıntı zincirlerinde canının acımadığı bir Türkiye istiyoruz. Bu ülkede hiçbir anne çocuğunun haksız suçlamalarla hapse atıldığını görmesin, okuması için üniversitelere gönderdiği evlatlarının inançları yüzünden ayrımcılığa veya devlet şiddetine uğradığına şahit olmasın diyoruz.

Biz, özgürlük derken, demokrasi derken, insan hakları derken, zenginlik derken, esasında annelerin binbir özen ve cefa ile büyüttüğü hiçbir yavru acı içerisinde yaşamasın da diyoruz. Bernalar, Ferhatlar, Sami Menteşler ve daha nicesinin hayatı kararmasın, anneler bu çileyi asla yaşamasın diyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizdeki tüm annelerin Anneler Gününü kutluyor, tüm annelerimize onların asla üzülmediği, gözlerinden bir damla yaşın dahi düşmediği, güzel yüzlerinin hep aydınlıkla ışıldadığı, kalplerinin her zaman umut ve mutluluk heyecanıyla çarptığı günler diliyor, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Umut Oran

Print Friendly, PDF & Email