Ümraniye, Güngören, Düzce ve Nevşehir belediyelerinin içinde olduğu 6 AKP Belediyesi bunu yaptı

CHP’li Oran: Din bezirganlarını halka havale ediyorum

ANKARA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın sorusu üzerine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, aralarında AKP’li Ümraniye, Güngören, Düzce ve Nevşehir belediyelerinin de bulunduğu toplam 8 belediyenin (6 AKP+2 MHP),vergi borçları nedeniyle üzerinde cami olan taşınmazları Hazine’ye sattığını bildirdi. Bakan Şimşek, son 4 yıl içerisinde belediyelerden bu yolla 377 milyon TL’Lik taşınmaz satın aldıklarını bildirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Şimşek, belediyelerin, vergi borcu yüzünden aralarında karakol, adliye, cezaevi ve cami olan taşınmazları sattıklarını, Hazine’nin, 2009-2012 yılları arasında 377.9 milyon lira bedelli 1.6 milyon metrekare alana bu şekilde satın aldığını bildirdi.
İşte o belediyeler
Maliye Bakanı Şimşek, vergi borçları nedeniyle üzerinde cami bulunan taşınmazların da şu belediyeler tarafından Hazine’ye satıldığını bildirdi:
“Göngören Belediyesi (İstanbul-AKP), Üsküdar Belediyesi (İstanbul-AKP), Nevşehir belediyesi (AKP), Düzce Belediyesi (AKP), Reyhanlı Belediyesi (Hatay-AKP), Çay Belediyesi (Afyonkarahisar-AKP), Deşli Belediyesi (Afyonkarahisar-Bolvadin-MHP), Sandıklı Belediyesi (Afyonkarahisar-MHP)”
Camiler bedele dahil değil
Bakan Şimşek, ibadet yeri amacıyla vergi borcuna karşılık satın alınan taşınmazların üzerinde bulunan camilerin, dernek ve vakıflarca yapılması nedeniyle sadece arsa değeri üzerinden alındığını, camilerin satın alım bedeline dahil olmadığını kaydetti.
Din bezirganlarını halka havale ediyorum
CHP’li Oran ise bu yanıt üzerine şu yorumu yaptı:
“Maliye Bakanı’nın bu yanıtına göre son 4 yıl içerisinde Türkiye’de belediyeler vergi borcu nedeniyle toplam 1,6 milyon metrekarelik taşınmazını 377,9 milyon TL karşılığında Hazineye satmak zorunda kalmış. Üstelik bakıyoruz 6 AKP ve 2 MHP belediyesi de son 2 yıl içerisinde 11,9 milyon TL’lik vergi borcu karşılığında camisini ve arsasını Maliye’ye satmış. Üstelik İstanbul’daki AKP’li Güngören ve Üsküdar ilçeleri ile Düzce ve Nevşehir il belediyesi de camisini satmış. Din bezirganlarını, dini siyaset için kullanan AKP anlayışını ortaya koyan bu tabloyu halkın vicdanına havale ediyorum.”
Sözcü Gazetesi’nin 6 Mayıs tarihli haberi:

sözcü

Print Friendly, PDF & Email