Çekiç Harekatı sırasında 1997’de Kuzey Irak’ta PKK kurşunuyla yaralanan ve halen bacağındaki kurşun çekirdeğiyle yaşayan Erol Göl’ün ‘gazi’ sayılmamasıyla ilgili olarak MSB’ye yöneltilen soru önergesi:  

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA           

Aşağıdaki sorularımın Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 24.4.2013

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

 

Şırnak-Çakırsöğüt 3. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda askerliğini yapan 1976/4 tertip Jandarma Komando Er Erol Göl, Çekiç Harekâtı kapsamında düzenlenen operasyona katılmıştır. 24 Mayıs 1997 tarihinde 100-150 kişilik PKK grubunun saldırısı sonucunda 4 şehidin verildiği saldırıda Göl’ün de aralarında bulunduğu 9 askerimiz yaralanmıştır. Bu kapsamda;

  1. Bacağının kesilmesine yol açacağı gerekçesiyle sol uyluğunda (femurda) kalan kurşun çekirdeği çıkartılmayan Erol Göl gazi midir, ordu vazife malulü müdür?
  2. GATA’daki tedavisi sırasında sakat kalacağı gerekçesiyle bacağındaki kurşun çıkartılmayan ve gazi sayılmaması nedeniyle majör depresyon bozukluğu tanısıyla psikolojik tedavi görmeyen başlayan Erol Göl’ün mağduriyetini gidermek için hangi önlemleri aldınız, alacaksınız?
  3. “Sivillere bile gazilik unvanı verilirken ben niye gazi sayılmıyorum? Tam teşekküllü devlet hastanesinin verdiği yüzde 40’lık çalışma gücü kaybı, engelli raporunu GATA niçin vermiyor? Ya PKK kurşununu bacağımdan çıkartın ya da artık bana da gazilik payesini verin” diyen Erol Göl’ün yaşamını kolaylaştırmak için MSB olarak bugüne kadar hangi işlemleri yaptınız?
Print Friendly, PDF & Email