CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Denizli ve Balıkesir’in ardından Bursa Valiliği’nde de T.C. ibaresinin valilik binalarından kaldırılmasına tepki gösterdi. Oran, İçişleri Bakanı’na “Ardı ardına benzeri eylemler geldiği için münferit olmadığı anlaşılan bu tabela değişikliği talimatını siz mi verdiniz? Makam aracında Cumhurbaşkanı’nın dışında Türk Bayrağı taşıyabilen tek kamu görevlisi olan valilerin, valilik girişlerindeki “T.C. Valilik” ifadesinden rahatsızlık duymalarının gerekçesi nedir?” diye sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru öneresi sundu. CHP’li Oran’ın Güler’e yönelttiği sorular şöyle:
“- Geçen yıl Denizli’de, kısa süre önce Balıkesir’de şimdi de Bursa’da valiliklerin tabelalarında yer alan “T.C.” ibaresinin kaldırılmasının gerekçeleri nedir?
– Ardı ardına benzeri eylemler geldiği için münferit olmadığı anlaşılan bu tabela değişikliği talimatını siz mi verdiniz?
Türk Bayrağı taşıyor ama
– Makam aracında Cumhurbaşkanı’nın dışında Türk Bayrağı taşıyabilen tek kamu görevlisi olan valilerin, valilik girişlerindeki “T.C. Valilik” ifadesinden rahatsızlık duymalarının gerekçesi nedir?
– “Türkiye Cumhuriyeti” ifadesinin evraklarda ve resmi yazışmalarda kullanılmaması yönünde bakanlığınızın geçmişte ve sizin döneminizde verdiği herhangi bir talimat var mıdır, varsa bunun gerekçesi nedir?
– 2002 – 2013 yılları arasında yıllara göre valilik girişlerinde bulunan tabelalarda “T.C Valilik” ibaresi bulunmayan valilik sayısı kaçtır?”
Soru Önergesi:
bursa-valilikten-tc-kaldirmza-MG-1
 

Print Friendly, PDF & Email