TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Muammer Güler tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 26.03.2013

 

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

 

  1. İstanbul Ortaköy’de, 1986’dan bu yana hafta sonlarında 210 kadının el emeği göz nuru eli işi ürünlerini sattığı tezgâhlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekiplerince niçin yıkıldı? Bu yıkım talimatını hangi sıralı belediye amirleri verdi? Yıkımın dayanağı olan yasal mevzuat hangisidir?
  2. Bölge Beşiktaş Bölgesi’ne bağlı olmasına karşın İBB söz konusu yıkımı makul bir zaman öncesinde niçin Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na bildirmedi? 22 Mart 2013 tarihinde ansızın, ilçe belediyesine dahi bilgi verilmeksizin gece yarısı yıkım yapılmasının gerekçeleri nedir?
  3. Söz konusu yıkım kararı 210 tezgâhta el emeği ürünlerini satan yurttaşlarımıza yasal süresi içerisinde bildirildi mi? Bu bildirim yapıldıysa hangi tarih ve saatte hangi yöntemle kimlere, kaç kişiye yapıldı?
  4. 210 kadının el emeği ürünleriyle ailelerini geçindirip çocuklarını okutma olanaklarının ellerinden alınmasına yol açan bu yıkım işlemi dolayısıyla görevini ihmal ettiği, kötüye kullandığı, keyfi davrandığı gerekçesiyle hakkında adli-idari işlem yapılan İBB çalışanı var mıdır, varsa haklarında hangi işlemler yapıldı, sonucu ne oldu?
  5. İBB yaptığı yıkımı “işgalin önlenmesi” olarak niteliyorsa 1986’dan bu yana niçin bu duruma göz yumdu, 27 yıl sonra ortaya çıkan hangi yeni durum, gelişme bu yıkımı mecbur kılmış oldu?
Print Friendly, PDF & Email