Umut Oran, Topbaş’a Yunus Emre’yi anımsattı:
“Sanma ki zalimin ettiği kardır, mazlumun ahı indirir şahı, her şeyin bir vakti vardır.”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, bu sabah Ortaköy’e giderek yıkılan tezgahlarının başındaki mağdur insanlarla görüştü. Pazartesi günü bu zorbalığı TBMM gündemine de taşıyacağın söyleyen Oran, konuyla ilgili yazılı bir açıklama da yaptı.
İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, açıklaması şöyle:
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi’ne bile haber vermeden, Beşiktaş Ortaköy’deki kadın pazarını yıktı. Burada 210 civarında el emeği, göz nuru ürünlerin satıldığı tezgah vardı. 27 yıldır burada bu insanlar evlerinin nafakalarını çıkartıyorlar, alın terleriyle ürettikleri ürünlerle ailelerini geçindiriyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ne yapıyor? Bu insanların ekmek teknelerinin üstünden buldozer gibi geçiyor. Bu kadar vicdansızlık olur mu? Onuruyla çalışan, alın teriyle kazanan insanların nafakalarına da bir Belediye Başkanı göz diker mi? Kadir Topbaş bu kadar plansız yapılaşmanın olduğu, imar planına aykırı gökdelenlerin dikildiği, hülle ile yeni rant ve zenginlik alanlarının yaratıldığı bir şehirde bula bula Ortaköy’deki kadın pazarını mı buldu? Esenyurt’ta 50 bin mağdur insan, ‘gel bu imarsız, iskansız ruhsatsız evlerimize çare bul’ diye çığlık atıyor, Topbaş gidiyor 210 ailenin ekmeğini elinden alıyor. Topbaş hazretlerinin gücü ancak emekçi ve yoksul halka mı yetiyor?
AKP zihniyetinin ne olduğunu görmek isteyen, gelsin Ortaköy’deki kadın pazarına baksın. Bunlar rantiye ile kol kola girdiler, ballı kaymaklı sofralara kuruldular, yetim hakkının üstüne kondular yine doymadılar, emekçinin de cebine giren üç kuruşa göz koydular. Bunlar artık yoksulun, emekçinin değil rantın, sermayenin, Dolar’ın partisi. Bunlar güçlünün karşısında kuzu, güçsüzün karşısında da aslan kesiliyor. Ancak kimse unutmasın mahkeme kadıya mülk değil. Her şeyin hesabı mutlaka sorulacak. Kadir Topbaş’a hatırlatıyorum, Yunus Emre diyor ki: “Sanma ki zalimin ettiği kârdır, mazlumun ahı indirir şahı, her şeyin bir vakti vardır.
Yoksulların, emekçilerin, itilenlerin, ötekilerin, çevrede kalmışların, başkaları bal kaymak sofralarında otururken elindeki üç kuruşa bile el konulanların da tokat vuracağı zaman gelecek elbet. Zalimlerin iktidarı olan AKP gidecek, halkın ve hakkı iktidarı mutlaka gelecek.”
 

Print Friendly, PDF & Email