TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 12.03.2013

 

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

 
Türk Telekom, 2005 yılında özelleştirildi ve bugün itibariyle hisselerinin % 55’i Ojer Telekomünikasyon AŞ ve % 30’u Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı’na aittir. Yüzde 15 hissesi halka arz edilmiş olan Türk Telekom’un özelleştirilmesi sırasında şirket yetkilileri “Kimseyi işten çıkarmayacağız” açıklaması yaparken, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan da “Çalışanlar sokağa atılmayacak” güvencesi vermişti.
Bu bağlamda; 

  1. PTT Genel Müdürlüğü’nün 1995 yılında PTT ve Türk Telekom Genel Müdürlüğü şeklinde ikiye ayrılmasının ardından her iki genel müdürlükteki toplam personel sayısı o tarih itibariyle kaç kişiydi?
  2. Türk Telekom Genel Müdürlüğünde 1997 ila 2005 yılları arasındaki toplam personel sayısı kaç kişi idi?
  3. Türk Telekom’da 61 bin 219 olan personel sayısının, özelleştirmenin yapıldığı 2005 yılında 51 bin 737’ye indirildiği, bugün ise kurumda kalan kamu personeli sayısının 24 bin kişiye düşürüldüğü bilgisi doğru mudur?
  4. Türk Telekom’dan ayrılan toplamda 27 bin personel içerisinden kaç kişi emekliye ayrıldı, kaç kişi işten çıkartıldı, kaçının kadrosu başka kamu kurum/kuruluşuna aktarıldı?
Print Friendly, PDF & Email