CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: “Basın baskıyı dahi ifade edemeyecek kadar baskı altına alınıyor”.
Umut Oran, özgür basının, özgür Türkiye’nin garantisi olduğuna vurgulayarak, “AKP zihniyeti muhalif gazetecilere terörist diyor, sadece eleştiren yandaşlarına bile mesleklerini yapma fırsatı vermiyor, işten attırtıyor. Basının her alanında AKP baskısı hissediliyor ve basın mensupları bu baskıyı dahi ifade edemeyecek kadar baskı altına alınıyor” dedi.
Oran, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’in katledilmesinin 23. yıldönümü dolayısıyla Twitter hesabından (@UmutOranCHP) yaptığı açıklamada, “Hain bir suikast sonucunda hayatını bundan 23 yıl önce kaybeden, Türk gazeteciliğinin abidevi isimlerinden Çetin Emeç’i rahmetle anıyorum. Çetin Emeç inandığı gibi yaşayan ve inançları doğrultusunda yazan biriydi. O zincirleri değil kaleminin namusuna sahip çıkmayı seçti. Devlet aynı Uğur Mumcu’da olduğu gibi faili belli bu cinayetin gerçek katillerini ortaya çıkartmadı. Halkımız hala gerçek katilleri bilmiyor. Devlet hem Çetin Emeç’e hem de gazetecilere karşı görevini yerine getiremedi. Adaleti ve özgürlüğü gazetecilerimiz tadamadı” dedi.
Bugün Türkiye’nin basın özgürlüğü bakımından dünyada 154. sırada olduğunun altını çizen Oran, “Dün taraf olanlar bile bugün bertaraf oluyor” ifadesini kullandı. Oran, şunları kaydetti:
“AKP zihniyeti muhalif gazetecilere terörist diyor, sadece eleştiren yandaşlarına bile mesleklerini yapma fırsatı vermiyor, işten attırtıyor. Basının her alanında AKP baskısı hissediliyor ve basın mensupları bu baskıyı dahi ifade edemeyecek kadar baskı altına alınıyor. Özgür basın, özgür Türkiye’nin garantisidir. Bir ülkede basın ve düşünce özgür değilse o ülkede bir diktatörlük, baskı rejimi var demektir.”

Print Friendly, PDF & Email