TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA               

Aşağıdaki sorularımın Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Umut Oran

CHP İstanbul Milletvekili

25 Ekim 2011 tarihinde Katar Veliaht Prensi Tamim Bin Hamad ile yapmış olduğunuz bir toplantının notları ulusal ve uluslararası medyada yer almaktadır.
Bu kapsamda,
1-       Katar Veliaht Prensi Tamim Bin Hamad’a “Sizinle görüşmek istediğim bir konu var. El Cezire bizim pozisyonumuza yönelik eleştiriler yöneltmektedir, bu iyi değil” demeniz hangi anlama gelmektedir, bu tarihe kadar göreviniz süresince yaptığınız ziyaretlerde başka ülkelerin yetkili şahsiyetlerine o ülkede faaliyet göstermekte olan basın organları ile ilgili eleştirilerinizi ifade ettiniz mi, kendilerinden basın organlarını uyarmalarını veya yayın politikasını değiştirmesini istediniz mi?
2-       Görevinize başladığınız günden bu tarihe kadar yapılan herhangi bir uluslararası ziyarette meslektaşlarınız, devlet yöneticileri, bakanlar veya devlet görevlileri tarafından Türkiye’deki ulusal medyada yer alan eleştiriler ile ilgili, ulusal medyayı “uyarmanız” noktasında bir taleple karşılaştınız mı? Bu talebin sonucu ne oldu?
3-       Göreve başladığınız günden bugüne kadar ulusal medyada pozisyonunuzu eleştirenlerin uyarılması yönünde Başbakanlıktan veya ilgili ulusal medya yöneticilerinden sizin veya basın müşavirliğiniz yoluyla bir talebiniz olmuş mudur, bu talep nasıl sonuçlandı?
4-       Katar Veliaht Prensi veya Dışişleri Bakanı tarafından Katar Havayolları’na yönelik olarak bir talep şahsınıza iletilmiş midir, bu talebin sonucu ne olmuştur?
 

Print Friendly, PDF & Email