TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA               

Aşağıdaki sorularımın Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

Umut Oran

CHP İstanbul Milletvekili

Uluslararası basında yer alan bilgilere göre El Kaide isimli terör örgütü ile bağlantılı Libya İslami Savaşçılar Grubuna mensup bazı militanlar 16 Mart 2012 tarihinde Ürdün’ün Amman şehrine yerleşmişler daha sonra 17 Mart tarihinden itibaren sayılarının 2000 kadar olduğu öne sürülen bu militanlar Türk Silahlı Kuvvetleri gözetiminde Hatay’da bulunan mülteci kamplarına giriş yapmışlardır.
Bu kapsamda,
1-       2012 yılı Mart Ayından bu tarihe kadar Suriye, Tunus, Libya, Fas, Cezayir, Afganistan, Suudi Arabistan, Yemen, Ürdün, Mısır, Sudan, Irak, Tunus, Somali, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar veya Bahreyn vatandaşlığına sahip kaç kişi Türkiye’ye giriş yapmıştır, bunların kaçı Hatay’daki Mülteci kamplarında bulunmaktadır?
2-       Türkiye’ye giriş yapan bu şahısların giriş ve çıkışları sırasında herhangi bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu kendilerine eşlik etmiş midir?
3-       Bu şahısların Türkiye’ye girişleri sırasında kesici, delici, yaralayıcı, ateşli herhangi bir silah bulunmuş mudur, bu silahların kaçına el koyulmuştur?

Print Friendly, PDF & Email