“İstanbul’daki elektrik kesintileri, kesintisiz enerji temini için yapılıyor”

İstanbullunun hayatını çekilmez kılan ve hemen her gün yaşanan elektrik kesintilerinin nedeni için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan fıkra gibi bir yanıt geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın sorusunu yanıtlayan Bakan Yıldız, “Söz konusu kesintiler, daha kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temininin sağlanması amacıyla yapılmaktadır” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın “İstanbul gibi bir megakentte her gün uzun saatler süren elektrik kesintileri yaşanması 2012 Türkiye’sine yakışıyor mu? İstanbullunun günlerdir elektrik kesintisi dolayısıyla işkence görmesinin gerekçeleri nelerdir?” şeklindeki soru önergesine yanıt Enerji Bakanı Yıldız’dan geldi.

Yıldız, İstanbul’da günler ve saatler boyu süren kesintilerin gerekçesi ve kesintiler nedeniyle oluşan maddi kayıpların nasıl giderileceğine ilişkin önergeye yanıt olarak zaten bu kesintileri yapan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’den aldığı bilgiyi aktardı. Belediye ve diğer altyapı kuruluşları tarafından yapılan çalışmalarda yeraltı kablolarına da zarar verilebildiği belirten Yıldız’ın, “Söz konusu kesintiler, daha kaliteli, kesintisiz ve sürekli enerji temininin sağlanması amacıyla yapılmaktadır” demesi dikkat çekti.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, “Bağcılar ve Yenibosna gibi üretim ağırlıklı yapılan sanayi bölgelerinde elektrik kesintilerinden doğan maddi kayıpları kim nasıl karşılayacak?” sorusuna ise “Kesintilerden kaynaklanan abone zararları, Elektrik Piyasasında Dağıtım Sisteminde Sunulan Elektrik Enerjisinin Tedarik Sürekliliği, Ticari ve Teknik Kalitesi Yönetmeliği’ne göre incelenerek gereği yapılmaktadır” diyerek somut yanıt vermekten kaçındı.
http://siyaset.milliyet.com.tr/enerji-bakani-ndan-istanbullu-ya-fikra-gibi-yanit/siyaset/siyasetdetay/08.02.2013/1666333/default.htm
 
 

Print Friendly, PDF & Email