TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA 

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 30.01.2013

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

  1. Türkiye’deki ceza infaz kurumlarında kalan tutuklu ve hükümlülerin vücut temizliği/hijyeni için günlük olarak kullanabilecekleri minimum su miktarı kaç litredir? Bu su miktarı günlük kaç parça halinde verilmektedir?
  2. Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerin vücut temizliği için kullanmaları gereken temiz su miktarına ilişkin bir yönetmeliğiniz var mıdır, bu yönetmelik ne zaman hazırlandı, bu yönetmeliğin bir örneği nedir?
  3. Örnek vermek gerekirse bir cezaevinde günde 5 taksitte toplam 9 saat verilmesi bakanlık uygulama ve kararlarınıza/yönetmeliğinize uygun mudur?
  4. Bir cezaevinde bir mahkûm veya tutuklunun günde toplam sadece 10 dakika temiz su kullanması bakanlık uygulama ve kararlarınıza/yönetmeliğinize uygun mudur?
  5. Konuyla ilgili yönetmelik Sağlık Bakanlığı tarafından mı hazırlandı? Bu yönetmelik ne zaman Resmi Gazete’de yayımlandı, bir örneği nedir?
Print Friendly, PDF & Email