“Kayseri’de Gül-Erdoğan çekişmesi mi var?”
ANKARA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 5 ay önce Kayseri’ye atadığı Vali Şerif Yılmaz’ın ”Ben patronun (Başbakan Erdoğan) adamıyım, başka kimseden emir almam. Her ilin tek patronu olur. Kayseri’nin patronu da benim” açıklaması için kendisine danışıp danışmadığını ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız’ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e olan yakınlığından dolayı mı görevinden alındığını açıklamasını istedi.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, “Kayseri Valisi Şerif Yılmaz’ın, ‘’Ben Başbakan’ın adamıyım’’ diyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız’ı, Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e yakınlığı nedeniyle açığa aldığı ileri sürülmektedir” dedi.
Kayseri’de Cumhurbaşkanı Gül-Başbakan Erdoğan arasında çekişme olup olmadığına ilişkin soru önergesinde yer alan sorular şöyle:
Erdoğan tüm valilerin patronu mu? 
“- Ağustos 2012’de Tokat’tan Kayseri’ye atadığınız Vali Şerif Yılmaz’ın yaptığı ”Ben patronun adamıyım, başka kimseden emir almam. Her ilin tek patronu olur. Kayseri’nin patronu da benim” açıklaması için size danıştı mı? Yılmaz’ın ifadesiyle siz tüm “valilerin patronu” musunuz?
–  Kayseri İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Atsız niçin görevinden alındı?
Gül’e yakın olduğu için mi görevden alındı?
– Mustafa Atsız’ın 2005 yılından bu yana sürdürdüğü bu görevinden alınmasının nedeninin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e olan yakınlığından kaynaklandığı şeklinde kamuoyunda oluşan algının gerçeklik payı nedir?
– Vali Şerif Yılmaz’ın Kayseri’ye atanır atanmaz İl Özel İdaresindeki “Genel Sekreter” tabelasını kaldırmasının gerekçesi nedir?
– Vali Şerif Yılmaz’ın, görevden almadan önce Mustafa Atsız’ın makam odasını boşaltarak kendisinin burasını makam odası olarak kullanmaya başlamasının gerekçesi nedir? Kayseri Valilik binasında Valilik Makam odası yok mudur, niçin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri’nin odası bu amaçla kullanılmaktadır? 
Makam aracını stadyumdan geri mi çekti?
– Kayserispor ve Fenerbahçe Spor Kulübü arasında 2 Aralık 2012 tarihinde Kadir Has Şehir Stadyumunda oynanan futbol maçını izlemek için Mustafa Atsız’ın makam aracıyla buraya gittiği, ancak Vali Şerif Yılmaz’ın talimatıyla makam aracının çekilerek şoför hakkında tutanak tutulduğu doğru mudur? Şoför hakkında hangi gerekçeyle tutanak tutuldu, hakkında hangi idari yaptırım uygulandı?”
Soru Önergesi:
Kayseri-valisi-RTE-gul-cekismesi-RTE-1
 

Print Friendly, PDF & Email