“Atatürk’ün vasiyetinin gereği Ülkü Adatepe yaşadığı süre boyunca gerçekleştirildi”
“Ülkü Adatepe’nin belirlediği meblağın ödemesinin yapılması sağlanmıştır”
ANKARA
Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin çocuklarının iddialarıyla ilgili olarak CHP adına açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran yaptı. Oran, “Büyük Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği tarihten itibaren CHP vasiyetten doğan görevini eksiksiz olarak sürdürmektedir. Nitekim Sayın Ülkü Adatepe yaşadığı müddetçe kendisiyle de istişare halinde olunmuş, ne kadarlık bir meblağ istediği kendisine sorulmuş ve bu meblağ oranında ödemelerin yapılması sağlanmıştır. Bu itibarla kendisine herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır” dedi.
Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin mirasçıları ile ilgili olarak bugün basında yer alan haberler üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran yazılı açıklama yaptı. Umut Oran’ın açıklaması şöyle:
“Sayın Ülkü Adatepe bizim için Atatürk’ün manevi kızı olmasının ötesinde, gerçek bir Atatürkçü olarak da her zaman kalbimizde yer bulan bir insandır. Kendisini bir kere daha rahmet ve sevgiyle anıyorum. Yakınlarına ve sevenlerine bir kere daha başsağlığı ve sabır diliyorum.
Atatürk’ün vasiyetin göre
Bilindiği gibi Atatürk’ün vasiyetine göre Atatürk’ün sahip olduğu “nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından” nemalandırılmaktadır.
Atatürk vasiyetinde “her seneki gibi nemadan nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule’ye ayda bin, Afet’e 800, Sabiha Gökçen’e 600, Ülkü’ye 200 Lira ve Rukiye ile Nebile’ye şimdiki yüzer lira verilecektir” emrini vermiştir. Kalan miktarın ise Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edileceğini buyurmuştur.
Adatepe’ye borcumuz bulunmamaktadır
Büyük Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği tarihten itibaren CHP bu görevini eksiksiz olarak sürdürmektedir. Nitekim Sayın Ülkü Adatepe yaşadığı müddetçe kendisiyle de istişare halinde olunmuş, ne kadarlık bir meblağ istediği kendisine sorulmuş ve bu meblağ oranında ödemelerin yapılması sağlanmıştır. Bu itibarla kendisine herhangi bir borcumuz bulunmamaktadır.
CHP bir kuruş dahi almamaktadır
Kamuoyunda yer alan yanlış kanıların aksine de Atatürk’ün miras bıraktığı İş Bankası’na ait hisse senetlerinin nemalarından CHP bir kuruş dahi almamakta, bu hisse senetleri Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda değerlendirilmektedir.
Atatürk’ün emirleri doğrultusunda hareket
CHP her zaman Atatürk’ün maddi ve manevi mirasçısı olarak onun emirleri ve görüşleri doğrultusunda hareket etmektedir. Bu doğrultuda bu zamana kadar tüm sorumluluklarımızı yerine getirdik, bugünden sonra da bu sorumlulukların bilincinde olarak yolumuza devam edeceğiz.”

Print Friendly, PDF & Email