TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 14.01.2013

Umut Oran

İstanbul Milletvekili

 
 

  1. Hakkı KARAYİĞİTOĞLU’na ait Lütfi Kırdar Kongre Merkezi önünde, Işılar KÜR’ün Kadıköy’e, Rahmi AKSUNGUR’un Maçka’ya, Ayşe ERKMEN’in Beyoğlu Tünel’e, Meriç HIZAL’ın Üsküdar’a, Ertuğ ALTAN’ın Kabataş’a, Vedat SOMAY’ın Yenikapı’ya, Mümtaz IŞIKGÖR’ün Ihlamur’a, Adem YILMAZ’ın Taksim Gezi Parkı’na, Ümit ÖZTÜRK’ün Atatürk Havalimanı girişine konulmuş olan heykelleri niçin yerlerinden kaldırıldı? Heykellerin topluca kaldırılmasına ilişkin karar ne zaman nerede kim tarafından alındı? Bu heykellerin kaldırılması talimatını kim verdi? Bu heykeller şu an nerededir?

  2. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 18 Nisan 1999 tarihinden bu yana kaç heykel yaptırdı, bunların heykeltıraşları kimdir? Bu heykeller ilk olarak nerede sergilenmeye başlandı? Bugün itibariyle bu heykellerin kaçı sergilenmektedir?

  3. 1 Ocak 2013 itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bakım ve gözetiminde olan heykel envanterindeki eser sayısı kaçtır?

Print Friendly, PDF & Email