AKP Ekonomi HedefiUmut Oran, “2012 yılı bana göre AK Parti’nin bitişinin başladığı yıl oldu. Özellikle ekonomide hiçbir hedeflerini tutturamadılar. Ne enflasyon hedeflerini, ne büyüme hedeflerini, ne de bütçe hedeflerini tutturabildiler” dedi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran Kuşadası’na geldi. CHP Kuşadası Belediye Başkanı M.
Esat Altungün, CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, belde yöneticileri, kadın kolu ve gençlik kolu üyeleri ile çok sayıda partilinin eşlik ettiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP ilçe Merkezi’ne gitti.
Partisinin ilçe merkezinde bir toplantı yapan Oran, burada yaptığı konuşmada, ‘Bugün AK Parti’ye baktığımız zaman 2012 yılı bana göre AK Parti’nin bitişinin başladığı yıl oldu. Bunu birkaç noktada vurgulamak istiyorum, özellikle ekonomide hiçbir hedeflerini tutturamadılar. Ne enflasyon hedeflerini tutturdular, ne büyüme hedeflerini tutturabildiler, ne de bütçe hedeflerini tutturabildiler.
Yani ortaya koymuş olduğu ekonomiyle ilgili hiçbir hedefi tutturamadılar” dedi.
AK Parti’nin batağın içerisinde olduğunu iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Birincisi ekonomi, ikincisi dış politika, tamamen bir batağın içerisindeler, yani bugün ben 75 milyon vatandaşımızdan bir kişinin Suriye politikasını desteklediğini zannetmiyorum, düşünmüyorum, özellikle bölgede 11-12 tane il var, 780 km mesafedeki Suriye’deki sınır iller veya hemen yakın komşu iller, muazzam bir homurdanma var. muazzam bir eleştiri var. AK Parti’ye çok yakın cemaatler, çok yakın milletvekillerinin yakınları bile bu konuda çok ciddi eleştiriyorlar. Çünkü, çok büyük bir problemle karşı karşıya.
Sadece o bölge değil Türkiye.
Ama o bölgede işte Gaziantep’i, Kilis’i, Hatay’ı, Urfa’sı, Diyarbakır’ı. Mersin’i çok ciddi bir şekilde hükümeti eleştiriyorlar.
Şimdi buraya kadar gelmiş Suriye düşünün, bugün Söke Ticaret Borsası’ndan şikayetlerin bir İanesi Suriye’den kaçak zeytin yağı geliyor, kaçak hayvan geliyor, dolayısı ile bizim işimizi baltalıyor denildi ki bu baktığımız zaman Suriye sadece bu söyledikleri Söke’deki arkadaşlarımızın yaşadıkları ve hatta sınırdaki illerin yaşadıkları bana göre suyun üstündeki kısmı. Yani artık herkes Türkiye’deki yaşananları görüyor.
Bunu sadece Türkiye’deki yaşayanlar değil, artık bunları destekleyenler geçmişte, bunları palazlandıran Avrupa Birliği de görüyor, Amerika’da görüyor, onlarında raporlarında yazılarında, Türkiye’nin ilerleme raporunda özellikle temel hak ve özgürlükler.
basının özgürlüğü konusunda çok ağır eleştirilerde bulunuyorlar.
Türkiye’yi geçen ay, yıl sonu itibariyle uluslararası bir basın örgütü, Türkiye’yi dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olarak niteledi. bu çok acı bir şey ama geldiğimiz durum bu, bunu da vatandaş görüyor. Dördüncü konu terör konusu, terör konusunda çok başarısız bir hükümet, tek başına iktidar olmasına rağmen işte orduyu belli bir şekilde dizayn edip. kontrol etmesine rağmen nerdeyse sıfır terörken, aynı dış politikada hedefleri sıfır sorundu, hep sırf sorun haline geldi, sıfır terörden 10 sene sonra gelinen nokta bugün artık 2012 belki son 10 yılın en fazla şehit verdiğimiz, ateşlerin yuvalara, evlere düştüğü bir yıl oldu ve kaymakamımız kaçırıldı, askerlerimiz kaçırıldı, öğretmenlerimiz kaçırıldı ve bunlara son derece aciz olan, terörle mücadele etmekten az içerisinde olan onlarla müzakere eden bir iktidar var karşımızda, bu konuda da son derece başarısızlar. Şimdi bu dört konu buna eğitimi de eklediğimiz zaman bu benim biraz evvel ifade ettiğim algıyla gerçekler çok yakın artık birbirine ve bunu bütün kamuoyu yoklama araştırmalarında, uluslararası yapılan araştırmalarda görüyoruz” diye konuştu.

11.01.2013

Print Friendly, PDF & Email