‘Fareler ve insanlar’ı sakıncalı bulunurken, ‘Şeker portakalı’na soruşturma açıldı


Deniz AYHAN / Sozcu.com.tr
Milli Eğitim Bakanlığı’nın liselerde okutulması için önerdiği “100 Temel Eser” arasında yer alan “Fareler ve insanlar” ile “Şeker portakalı” kitabı sakıncalı bulundu. Yayıncılar Birliği soruşturmaları kınarken yasaklamalar tepki yağdı.
“100 Temel Eser” listesinde bulunan kitaplara gelen soruşturmalarla ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ‘Korkarım yakında Ulu Önder Atatürk’ün Nutuk’unu da yasaklamaya kalkacaklar’ diye konuştu.
“Nazım’ın Kurtuluş Savaşı Destanı, Aziz Nesin’in ‘Azizname’si niye hala yasaktır aklı başında bir tek insan çıkıp bunu açıklayabilir mi?” diye soran Oran, AKP hükümetinin bir taraftan yargı paketleri geçiriyoruz diye övündüğünü, büyük bir gösteriyle “yasaklı kitap kalmayacak” açıklamaları yaptığını hatırlatırken, “Her geçen gün yurdun değişik yerlerinden yeni kitap yasağı kararları geliyor. Korkarım yakında Ulu Önder Atatürk’ün Nutuk’unu da yasaklamaya kalkacaklar!” diye konuştu.
O KİTAPLARDAN ECDADIMIZ HOŞLANMIYOR
“Eskiden bir tane Çocukları Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu vardı şimdi maşallah AKP her ilde muzır kurulları oluşturmuş. Bir edebiyat öğretmeninin böyle bir yasaklama kararının altına imza atıyor olabilmesi anlaşılmaz bir durum.” diyen Oran, “Sayın Başbakan yarın çıkıp herhalde ecdadımızın “Fareler ve İnsanlar”dan hoşlanmadığını, MEB’in 100 Temel Eser içerisinde saymasına karşın “Şeker Portakalı”nın Türk adetleri, gelenek göreneklerine ters olduğunu anlatacaktır.” açıklamasında bulundu.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın “Türkiye doğru yolda ilerliyor” sözlerini de hatırlatan Umut Oran, “İleri demokrasi, “3 Y’yi kaldıracağız” diyerek iktidara gelen AKP’nin yasakları perçinlemesi karşısında Başmüzakereci değil de baş müzevirlik yapan Sayın Bakanın hala çıkıp ilerliyoruz diyerek içine düştüğü komik durumu da takdirlerinize sunuyorum.” diye konuştu.
Haberin Linki: http://sozcu.com.tr/yakinda-nutuku-da-yasaklarlar.html

Print Friendly, PDF & Email