Oran: Çok mutlu oldum, tüm şehit çocukları bundan yararlanana kadar çabalarım sürecek 
Bakan Fatma Şahin, adres olarak İçişleri’ni gösterdi!
ANKARA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın şehit çocuklarının çözülemeyen kamuda iş hakkı için aylardır verdiği mücadelede ilk sonucu aldı. Oran’ın önergesi üzerine, Aile Bakanı Fatma Şahin Bitlis’li şehit çocuğu Kerim Apak’ın Bitlis Defterdarlığı’nda hizmetli kadrosuna atamasının yapıldığını bildirdi.
CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, Ekim ayı başında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e verdiği soru önergesinde Bitlis Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi de olan şehit çocuğu Kerim Apak’ın niçin kamuda iş hakkından yararlanamadığını sordu.
Bakan Fatma Şahin, 11 Aralık 2012 tarihli yanıtı bugün CHP’li Oran’a ulaştı. Fatma Şahin, “Şehit Muhsin Apak’ın çocuğu Kerim Apak’ın Bitlis Defterdarlığına hizmetli kadrosuna ataması yapılmıştır” dedi.
Oran: Çok mutlu oldum 
Bu yanıt üzerine Kerim Apak ile bağlantı kurularak kendisine iş müjdesi verilirken, Umut Oran, “Çok mutlu oldum, tüm şehit çocukları kamuda iş hakkından yararlanana kadar çabalarım sürecek” dedi. Kerim Apak da Bitlis Şehit Aileleri Derneği Yönetim Kurulu olarak önümüzdeki hafta Ankara’ya gelerek Oran’ı ziyaret etmek istediklerini bildirdi.
2. iş için İçişleri Bakanlığı’nı adres gösterdi
Oran’ın, 12 Temmuz 2012’de ikinci iş hakkıyla ilgili 6353 sayılı Yasa yürürlüğe girmesine karşın 5 Ekim 2012 itibariyle niçin halen uygulama yönetmeliğinin çıkmadığı, ikinci iş hakkındaki bürokratik sorunları aşmak için ne yapacağı yönündeki sorusuna ise Bakan Fatma Şahin, İçişleri Bakanlığı’na adres göstererek yanıtladı. Şahin bu soruya, “Konu ile ilgili işlemler İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yürütüldüğü için, konunun İçişleri Bakanlığı tarafından cevaplanmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” yanıtını verdi.

Print Friendly, PDF & Email