Milli Eğitim Bakanı’nın görevden aldığı  800’e yakın il, ilçe müdürü ve yöneticinin açtıkları işe iade davalarını kazanmaları ve aynı pozisyona başkalarının atanmış olması nedeniyle her ay fazladan 2,5 milyon TL maaş ödendiğine ilişkin iddia da Meclis’e taşındı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA           

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 05.12.2012

   

Umut Oran

   

İstanbul Milletvekili

  1. Görevden aldığınız 800’e yakın il, ilçe müdürü ve yöneticinin açtıkları işe iade davalarını kazandıkları ve aynı pozisyona atadığınız isimlerle birlikte bu nedenle her ay fazladan 2,5 milyon TL maaş ödendiği iddiası doğru mudur?
  2. Eylül 2011’de çıkarılan söz konusu KHK ile 81 il, ilçe milli eğitim müdürleri ile bakanlıktaki müdürler ve daire başkanlarından kaçını görevden aldınız? Bu eski yöneticilerden bakanlık aleyhine açılan dava sayısı kaçtır? Bu davalardan kaçı bakanlık lehine sonuçlandı?
  3. Göreve iade davasını kazandığı halde yerlerine yeni yönetici atadığınız için boşta kalan kaç eski il ve ilçe eski milli eğitim müdürü vardır?
  4. Aralık 2012 itibariyle bu şekilde Ankara’da 250 eski yöneticinin bulunduğu ve bu personele bir yıldır, yönetim hatanız dolayısıyla 9 milyon TL maaş ödendiği bilgisi doğru mudur?

 

Print Friendly, PDF & Email