TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA           

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. 19.11.2012

   

Umut Oran

   

İstanbul Milletvekili

“T.C. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü”nün adı, 29.01.2000’de yürürlüğe giren 4502 sayılı kanunun 24. maddesi ile “T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü” olarak değiştirilmiştir. PTT’nin yasal statüsünün değiştirilmesi için bugün de çeşitli çalışmalar yürütüldüğü duyumu alınmıştır. Bu bağlamda;

  1. PTT Genel Müdürü Osman Tural, kasım ayında Çeşme’de başmüdürlerle bir toplantı yaparak Ocak 2013’te PTT’nin A.Ş. statüsü kazanmasına ilişkin çalışma yapıldığını bildirdi mi? Bu amaçla bir yasa tasarısı hazırlığınız var mıdır?
  2. PTT’nin A.Ş. statüsü kazanması halinde çalışanlarının durumları ne olacaktır? PTT çalışanları kamu personel rejiminin dışarısına mı çıkarılacaktır?
  3. PTT, 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren hangi organizasyon, kurum-kuruluş, federasyon ve etkinliğe sponsor olmuştur, bunların her birisi için yaptığı ödemelerin toplam tutarı kaç TL’dir?
  4. 2012 yılında futbolda birinci lig sponsorluğu için yıllık olarak 13 milyon TL ödendiği doğru mudur? Bunun karşılığında PTT hangi gelirleri elde etmektedir?
  5. 1 Ocak 2003 tarihinden itibaren yıllar itibariyle PTT’de çalışan personel sayısı nedir? Personelin statüsüne göre memur, işçi, sözleşmeli dağılım nedir? Bugün itibariyle PTT’de kaç kişi çalışmaktadır?
  6. PTT’nin kaç şubesi bulunmaktadır? Her şubede güvenlik görevlisi çalışmakta mıdır? Her PTT şubesi, vezne ve ödeme noktasında sahte parayı saptayan cihazlar var mıdır? Çalışır durumdaki bu cihazlardan PTT’de kaç adet bulunmaktadır?
  7. PTT çalışanının sahte para tespit cihazı olmadığı için farkında olmadan aldığı paranın sahte olduğunun ortaya çıkması durumunda hangi yol izlenerek bu para imha edilmektedir? Bu durumda sahte çıkan paranın karşılığı kimden tahsil edilmektedir?
  8. Osman Tural’ın, PTT Genel Müdürlüğünün yanı sıra eş zamanlı olarak Tenis Federasyonu Başkanlığı da yapması mevzuata uygun mudur? Tural’ın, Tenis Federasyonu Başkanlığı görevi dolayısıyla her ne ad altında olursa olsun aylık olarak eline geçecek brüt ve net ücret, gelirin toplam miktarı nedir?
  9. Tural, kamu veya özel statülü başka hangi kurum, kuruluş, dernek, vakıf, sendika, birlik ve konfederasyonda görev yapmaktadır?
Print Friendly, PDF & Email